A frittata olasz eredetű reggeli, de az USA-ban is imádják. Valószínűleg mindenkinek, aki ismeri a frittatát, meg van a saját receptje, és arra esküszik. Most egy olyat mutatunk, ami rendkívül egyszerű, kezdők bátran nekiállhatnak, és nem biztos, hogy be kell vásárolni előtte (ugyanis azt teszel bele, ami van otthon).
Hozzávalók:
- 4 db tojás - tutira kellenek bele, a többi már opcionális
- 1 konzerv lecsepegtetett kukorica
- 5 dkg reszelt sajt
- 5 dkg kockázott szalonna
- fél teáskanál ételízesítő
- negyed teáskanál fokhagymasó
- egy teáskanál szárított petrezselyem - tudom, tudom, de maradt a citromos tészta készítéséből
180 fokra/3-as fokozatra állítjuk a sütőt. Egy tálba törd a 4 tojást és habverővel keverd habosra. Aztán dobd bele az ételízesítőt, petrezselymet, fokhagymasót, szalonnát, sajtot és kukoricát (illetve mindent, ami szerinted illik bele). Keverd össze a hozzávalókat.
Egy kis tepsit olajozz ki (egy kevés olajat önts a tepsibe és egy darab konyhai papírtörlő segítségével egyenletesen kend el a tepsi alján és a négy oldalán), majd öntsd bele a tojásos keveréket. 30 percre betoljuk a sütőbe.
Amíg sül a reggeli, főzz mellé valamilyen finom teát (szerintem tej vagy kakaó nem illik mellé, de ízlések és pofonok). Langyosan szeleteld és tálald. Ha ilyen reggelit készítesz, tuti, hogy az estéd sem lesz rossz!
Próbáld ki kukorica helyett zöldborsóval!!! További tippekért és ötletekért gyere facebook oldalunkra!