KitchenPorno

Sok kolbice fesztiválozót győz

Csúcskaják a VOLT-on - 3. rész

2015. július 06. - thomasbeard

kolbice_0.jpg

Kolbice – ízlelgetjük a szót és a street food legújabb csodáját is a Civil szektor bejáratában a VOLT-on. A helyes kiejtés: kolbájsz. Jó marketingesként össze is rakjuk a fejünkben: a kolbász és a fagylaltos tölcsér formájú kenyértölcsér egyéb feltétekkel ki is dobja a garantáltan sétabarát, ruhakímélő magyaros-bajoros ételérzés zseniális kombinációját.

kolbice_2.jpg

Fesztiválkörnyezetben rendszerint nem az öltöny-nyakkendő az általános dress code, de ha a zsír a Metallica pólódra folyik, az sem tesz hozzá sokat a soproni élményözönhöz. Pedig a klasszikus hentesnél kolbászevős mutatványnak sokszor ez a vége. Így tehát, ha az ételt inkább a szádban éreznéd, nem a bokádon folyni, mindenképpen térj be egy kiadós kolbice-ért hozzájuk valamelyik fesztiválon.

Kifejezetten ajánlottak stabil éberkóma és koncertre futás közben!

Hozzávalók az „all-in” menühöz:

  • helyben grillezett, roppanós kis kolbászok, szám szerint hat (kb. 20 deka). Van köztük betyáros-magyaros, meg bajoros is, de mindegyik garantáltan húsból készült, úgyhogy a pocakot nem kell félteni.
  • teljes kiőrlésű, magvas kenyértölcsér egyenesen a sütőből
  • pirított hagyma
  • cheddar sajtos mártás
  • bajor káposzta (valami hihetetlenül finom volt)
  • bacon
  • ketchup-mustár-majonéz-chili kombó

A receptúra 1,5 év alatt állt össze, a kenyeret és a kolbászt is csak nekik gyártják. Még a kisebb adag is megfelel egy kiadós ebédnek, de a mindentbele formátumért is csak 1590 Ft-tal csökkent a paypass egyenleg.

kolbice_3.jpg

A kolbice 2012-ben indult, de Behovits Attila az innovatív kobe sausages tulajdonosának köszönhetően ma már három üzlettel büszkélkedhetnek Budapesten. Alapvetően a mobilis formára esküsznek: idén jártak már a Street Food Show-n, a Food Truckon, sör-bor-pálinka fesztiválokon, a nyáron pedig gurulnak tovább a Balaton Soundra, a Szigetre és a Strand Fesztiválra is.

„Imádjuk a street foodot és az igazi alapanyagokat, imádjuk a kolbászt, mindezt olyan tálalásban, hogy ne a hentesnél ácsorogva kelljen elfogyasztani” – mondja Munkácsi Dávid, miközben hihetetlen rutinnal állítja össze a tölcsért.

A kolbice lényege pont ez: bármennyire disznó módon eszel, nem folyik ki, nem esik szét, de olyan hústornádót kapsz, amitől garantált a jóleső kajakóma.

Attila üzleti vénájának köszönhetően kész az új csoda is: a kobu, azaz a kolbászformába öntött hamburgerhús, 100% szürkemarhából. Ha a red változatot választod, barbecue öntettel kapod, ha a greent, akkor medvehagymás majonéz jár hozzá, plusz a dupla cheddar és/vagy füstölt sajt.

Aki egy jót akar kolbászolni, keresse őket!

kolbice_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr457604994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása