Na jó nem is kagyló, vagyis de. A kagylótészta egy baromi jó alapanyag. Szép is, tölthető is és díszíti a tányérunkat, főleg ha valami friss cuccal töltjük meg. Könnyű, egyszerű, nyárias, baromi jó kaja.
- 25 dkg óriás kagylótészta
- 0,5 kg csirkemell filé
- 0,5 fej hagyma
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv zöldborsó
- 2 dl főzőtejszín
A recept baromi egyszerű. Forralj vizet, tegyél bele kevés olajat, sózd meg (1-2 kk) , majd tedd bele a tésztát és főzd addig míg puha nem lesz.
Ez idő alatt a tölteléket el is tudod készíteni. A hagymán pirítsd meg a húst, öntsd hozzá a zöldségeket és a tejszínt, majd rottyantsd meg 4-5 percig, sózd, borsozd és kész.
Várj egy keveset míg meghűl a töltelék, addig kezd el a kagylókat nyílásukkal felfelé tálalni és ha megvagy töltsd meg a töltelékkel. Díszítésnek mehet rá kevés reszelt sajt vagy petrezselyem.