KitchenPorno

Töltött kagyló

2015. július 29. - k00

Na jó nem is kagyló, vagyis de. A kagylótészta egy baromi jó alapanyag. Szép is, tölthető is és díszíti a tányérunkat, főleg ha valami friss cuccal töltjük meg. Könnyű, egyszerű, nyárias, baromi jó kaja.

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg óriás kagylótészta 
  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 0,5 fej hagyma
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 konzerv zöldborsó
  • 2 dl főzőtejszín

A recept baromi egyszerű. Forralj vizet, tegyél bele kevés olajat, sózd meg (1-2 kk) , majd tedd bele a tésztát és főzd addig míg puha nem lesz. 

 

Ez idő alatt a tölteléket el is tudod készíteni. A hagymán pirítsd meg a húst, öntsd hozzá a zöldségeket és a tejszínt, majd rottyantsd meg 4-5 percig, sózd, borsozd és kész.

Várj egy keveset míg meghűl a töltelék, addig kezd el a kagylókat nyílásukkal felfelé tálalni és ha megvagy töltsd meg a töltelékkel. Díszítésnek mehet rá kevés reszelt sajt vagy petrezselyem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr847662528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása