Balatonon töltöttünk pár napot. Hiába hűsítettük magunkat fröccsel, nem volt kedvünk a konyhában sütni. Ezért kitelepültünk az udvarra, ahol elkészítettem a világ egyik legegyszerűbb, ír receptúra alapján megalkotott, de legfinomabb kenyerét. Vasárnapi bolttalan napokra is kiváló.
Hozzávalók:
- 2 kis pohár joghurt
- 5 kissé megpúpozott joghurtos pohárnyi liszt
- 1 joghurtos pohárnyi víz
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna (óvatosan vele, mert túlságosan is dominálni fog az íze, ha túladagoljuk)
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hozzávalókat egy tálba öntjük, elővesszük az óvodás énünket, és összepacsmagoljuk a dolgokat egy ragadós gombóccá. A kutyát soha ne keverjük a tésztához!
Egy kisebb tepsit béleljünk ki vizes sütőpapírral. Ehhez a sütőpapír darabot tegyük a folyó víz alá, majd csavarjuk ki. Nem kell félni, nem árt neki. A tésztát kotorjuk át a tepsibe. Vizezzük be a kezünket és simára simogatjuk a bucit (a formát mindenkinek a fantáziájára bízom). A kézvizezést nyugodtan ismételjük többször. Mehet is a sütőbe 35 percre. Ezután már csak azt kell kibírni, hogy kissé kihűljön.