Befaló Bill

Csúcskaják a VOLT-on - 1. rész

2015. július 01. - thomasbeard

bufalo_0.jpg

Ezen a héten minden nap kint vagyunk a VOLT Fesztiválon, azzal a nem titkolt népsegítő céllal, hogy megkóstoljuk az itt fellelhető étkeket és a legfinomabbakat elétek tárjuk.

Sorozatunk első részében Koltai Péterrel, a Befaló Bill családi vállalkozás tulajdonosával beszélgettünk. Tavaly augusztus óta gurul a keményfával fűtött grillmozdony, amelyben a titkos fűszerekkel száraz pácolt marhaszegyek sülnek-főnek 110 fokon, 20 órán keresztül. Elképzelni sem tudja az, aki még nem kóstolta, hogy mennyire finom.

bufalo_1.jpg

"Ez nem az a hely, ahol egy perc alatt összedobsz egy hambit. Csak a pácolás és az előkészítés egy nap, aztán megy sülni a hús. A zsírok sokáig a húsban maradnak, a rostok nem esnek szét. Egyébként van szárnyas, sertés és marha is - de mi a marhára esküszünk. Hogy' a pác? Ja, a pác maradjon a mi titkunk." - mosolyog a country kalap alatt Péter.

Mindent helyben sütnek, főznek. A mártás, a köretek is saját recept alapján készülnek (a receptúrát nem kaptuk meg, és ezt meg is értjük. :)

"Minden recept hasból megy, nem méregetjük a grammokat."

bufalo_2.jpg

A VOLT-ra a szervezők hívták őket, de gurulnak mindenhova és ismerkednek a közönséggel. Van, ahol a marhát keresik nagyon; van, ahol a csirke megy csípős szósszal (mondjuk szerintünk is az édes az igazi, meg Péter is ezt ajánlja).

Túl kedves volt az invitáció, nem is álltunk ellen a próbaételeknek.

bufalo_4.jpg

Hozzávalók:

  • marhaszegy 20 órányi barbecue vas után
  • buffalo bab saláta
  • mustáros burgonyapüré uborkával
  • amerikai káposztasaláta (coleslaw)
  • édes és csípős mártás

Mindez kb 2000 pengő magyar forintért, a hús súlyától függően - aki bevállalja a komplett marhát, megkaphatja.

Tavaly ütött be az ötlet a "Fald fel Amerikát!" egy epizódja után. "Családilag összeálltunk, azóta gurulunk, hívnak minket. A nagy terv amúgy nem ez volt. Van egy tanyánk Zalában. Elméletileg ott kellene ülnöm a diófa alatt és olvasgatni. De ez van, ha nem vagy képes megmaradni egy helyben. Most már a franchise-on gondolkodunk, szóval lehet, hogy ideje lenne mégis leírni azokat a recepteket."

Ezt mi maximálisan támogatjuk. Addig pedig marad Befaló Bill mosolya a VOLT-on, a Civil szektorban a Nagy Fánál, a NYME sátor közelében.

Keressétek őket, minket már megfőztek!

bufalo_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr757588466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csoki és steak · http://csokissteak.blogspot.com/ 2015.07.02. 11:59:38

a food truck show-n nagy reményekkel telve álltam be a kígyózó sorba, de csalódottan távoztam. Marhaszegy már nem volt, az oldalas és a császárhús nekem száraz volt. Elképzelhető, hogy nem voltak felkészülve ekkora rohamra és gyorsabbra kellett venni a sütés tempóját, nem tudom, de az oldalason érződött a kiszáradás a legjobban.
Holnap adok még egy esélyt a történetnek a volt-on, hátha...

NastroAzzurro 2015.07.02. 12:51:40

Megkóstoltam a "tépett malac" szendvicsüket pulled pork, de sajnos nem volt a legjobb, otthon sima sütőben 6 óra alatt finomabbat csinálok.

befalobill 2015.07.02. 14:44:54

Köszönjük az észrevételeket, sajnáljuk hogy csalódtatok. Próbálunk magas szintet hozni, persze bakik becsúszhatnak. Rajtunk is, a beszállított alapanyagon is nagyon sok múlik. Ami rajtunk áll, azon igyekszünk javítani, odafigyelni (a másik részében pedig bízni), de az építő kritika is nekünk segít :).
Azért azt hozzáfűzzük, hogy sütőben hat óra alatt lehet nagyon finom húst csinálni, de bármi is legyen az, a füstön (nem direkt hőn!), állandó 110 fokon sült barbecue-tól igen távol áll.
Legyen még szerencsénk egymáshoz, hátha jobb véleménnyel távoztok :).

csoki és steak · http://csokissteak.blogspot.com/ 2015.07.02. 17:03:30

@befalobill:
Korrekt a hozzáállás, most már csak azért is kipróbálom holnap :)
Csak maradjon marhaszegy mire odaérek ;)

thomasbeard 2015.07.02. 17:19:13

@csoki és steak: Ha már jól laktál, akkor gyere el a NYME sátorhoz, ahol jó eséllyel minket is megtalálsz! Te lehetsz az első közönségtalálkozónk! :)