Nem viccelnek az ízekkel

foodmaffia a VOLT fesztiválon

2019. június 27. - thomasbeard

img_20190626_193130.jpg

A VOLT Fesztivál első napja sok minden miatt lehet emlékezetes az ember számára, de nekünk egészen biztosan a foodmaffia miatt lesz "sohaelnemfelejtős". Rögtön az első nap megtaláltuk az egyre színesedő gasztrokínálat egyik ékkövét, amit mindenkinek, mondom MINDENKINEK, ki kell próbálnia.

Tovább

Egy rejtély megoldva

avagy mire jó a spagettikrém

img_20180802_182451.jpg

Ízlelgessük a szót: spagettikrém. Bevallom, az elmúlt pár hónap kivételével még sosem találkoztam a spagettikrémmel, nem is vettem, illetve fogalmam sem volt róla, hogy létezik. Mielőtt bárki azzal vádolna, hogy milyen primitív vagyok, ne (emiatt) tegye! Több ismerősöm is rácsodálkozott, hogy létezik ilyen termék, mikor meséltem nekik róla. Noha teljesen véletlenül találtam rá, a reprodukálás már sokkal nehezebb volt (sem Tescoban, Intersparban vagy Lidlben nem találtam újra, de aztán az Auchanban sikerült venni).

Tovább

Chili-mango Angus Burger a VOLT Fesztiválon

Amikor nincsenek szavak, mert annyira finom

img_20180627_205504.jpg

A VOLT Fesztivál első napján az eső sem riaszthatott el bennünket attól, hogy megnézzük az idei gasztrofelhozatalt. Nagy örömünkre idén nagyon színes lett az ételkínálat, de amikor megláttuk a Gourmet Burger-t, még jobban felderült az arcunk, mivel őket már a STRAND Fesztiválon is szerettük. Ha te most itt vagy velünk a VOLT-on és ezeket a sorokat olvasod, akkor ne habozz és keresd fel őket!

Tovább

Segítség! Fél napom van Karácsonyig!

Gyors megoldások az ünnepi hangulatért

img_20171222_170554.jpg

Vannak olyanok, akiknek nincs idejük semmire, vagy nem mertek eddig nekilátni a "klasszikusoknak", mert hihetetlen sok időt vesznek igénybe. Most két olyan receptet próbáltunk ki, amik évek óta az internet sztárjai, de az egyiken még csavartunk egyet, hogy annyit se kelljen foglalkozni vele, amennyit az eredeti recept ír. Jöjjön a maceramentes bejgli (mindenhonnan csenve ötleteket) és az express mézeskalács (rupaner konyhájából lopva ez utóbbit). 24-én délig nyitva vannak a boltok nagy része, így a hiányzó összetevőket még pótolhatod, és 3-4 óra után készen is vagy, úgy, hogy nem kell belehalnod. (Azért el fogsz fáradni.)

Tovább

A száraz kenyérnél nincs finomabb

avagy a hűvös idő gyógyszere, a kenyérpuding

img_20171022_135448.jpg

A mai napon - sajnos - az időjárás nem kedvez az ünnepi hangulatnak. Sőt, semmilyen hangulatnak nem kedvez. Ha kinézek az ablakon, csak azt látom, hogy mindenki bent van a házában, felkapcsolták a villanyokat és lomhán hömpölyög a füst a kéményekből. Gondolom van köztük olyan, aki szintén elfelejtette, hogy ma zárva lesznek a boltok és nem vásárolt be rendesen, illetve nem nézte meg az időjárás-jelentést és nem sejtette, hogy ma a házába kényszerül. Így eljött az ideje annak, hogy az otthon fellelhető maradékokból készítsünk egy gözölgő, édes, pihepuha desszertet, ami úgy felmelegíti a lelket és a testet, hogy egyáltalán nem bánjuk már ezt a szürke és szeles kinti világot.

Tovább

Amikor a szendvics a főfogás

A STRAND Fesztivál gasztroékessége

img_20170824_193615.jpg

Az idén 5 éves STRAND Fesztivál mindenben kiemelkedik az előző éviekhez képest. Minden szebb, jobb, látványosabb, a tegnap esti hangulat pedig fergeteges volt (arról nem is beszélve, hogy idén két este is DJ Jokó pörgette az mp3-akat). Bár a tavalyihoz képest a gasztofelhozatal is jobb lett, azért még mindig sokszor ért minket negatív meglepetés. Aztán egy véletlennek köszönhetően megtaláltuk a Fesztivál legjobb és legfinomabb "büféjét", a Szendvics Séfet.

Tovább

Tocsogva vadító sült földialma

azaz tejszínben főtt burgonya kolbásszal és edamival

tocsogva_vadito_sult_foldialma_0.jpg

Végre napfényben fürdött a vasárnap, ezért nem szerettem volna elrontani azzal, hogy a konyha foglya leszek. Természetesen nem készültem fel a hétvégére, ezért csak azzal dolgozhattam, ami itthon volt. Pár egyszerű hozzávalóból vadítóan szexi, krémesen gyönyörű és roppanósan izgató ebédet dobtam össze. Cirka öt perc alatt.

Tovább

Süti vaníliafagylaltból

20170501_142306.jpg

Munkaszüneti nap van. Sajnos az időjárás nem kegyes hozzánk; hol süt a nap, hol felhős az ég és erősen fúj a szél. Semmi kedve az embernek kimozdulni. Pedig milyen jó lenne, ha a napsütésben sétálhatnánk és fagyizhatnánk! Ez a kívánság teljesülhet, igaz, kissé más formában. Egy sütemény, ami fagyiból készül. A napsütés és a vaníliafagyi egy szelet finomságba sütve.

Tovább

Bátyám finifinije

20170416_201104.jpg

Ez a bejegyzés nem is szeretne recept lenni, mert biztos vagyok benne, hogy sokaknak nem fog bejönni az ötlet maga. Például testvérem gyerekei sem rajonganak érte, de nekünk, kettőnknek nagy kedvenc a mai napig. Sok-sok évvel ezelőtt Bátyámnál voltam és az ő fejéből pattant ki, hogy két nagyon finom "dolgot", ha összekeverünk, akkor egy sokkal ízletesebb étel kerekedik ki belőle. Aztán rákattantam én is, bár én még sosem készítettem el, mert akkor a legfinomabb, ha a testvérem készíti el.

Tovább