KitchenPorno

Csudatorta pillanatok alatt

avagy az ideális meglepetés Valentin-napra

2015. február 13. - thomasbeard

dscf3017.JPG

Nincs időd, de valami különlegessel szeretnéd meglepni a szerelmedet? Még soha életedben nem sütöttél tortát? Akkor ez a recept neked való. Pár dolog kell csak a legközelebbi kisboltból (vagy kérj a szomszédtól :).

Hozzávalók:

  • 180 g liszt
  • 3 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 110 g porcukor
  • 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
  • 1/2 csapott teáskanál só
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 2 evőkanál vanília aroma vagy 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 5 evőkanál étolaj
  • 2,5 dl víz

Mielőtt bárminek nekiállnál, kapcsold be a sütőt 180 fokra vagy a 2-es és a 3-as fokozat közé állítsd a hőfokszabályozót. Vegyél elő egy sütőformát, vagy tepsit, vagy bármilyen hőálló tálat. Én most a szilikonos piteformát választottam, amit először kikentem némi vajjal, csak a biztonság kedvéért. Ezután beleszórtam a lisztet, porcukrot, kakaóport, szódabikarbónát és a sót. Egy kanál segítségével összekutyultam a száraz hozzávalókat.

csokitorta.jpgEzután három mélyedést formáztam, amikbe belecsurgattam az ecetet, a vaníliaaromát és az étolajat. Végül az egészet nyakon öntöttem a vízzel. A kanállal addig kavartam, amíg egynemű masszát nem kaptam. Betoltam 20 percre a sütőbe. Az idő letelte után kikapcsoltam a sütőt és még 5 percig bent pihentettem a tortát. Aztán a konyhaasztalon teljesen kihűtöttem.

dscf3007.JPG

Készen is vagy! Magában is finom, de néhány apróbb extrával fel lehet turbózni. Összekevertem 30 gramm porcukrot egy teáskanál vízzel és egy teáskanálnyi ételszínezékkel és a szeletekre kanalaztam. Ha a sarki boltban nincs színezék, akkor nyomj rá tejszínhabot vagy kanalazz mellé vaníliafagyit. Tuti a siker!

csokitorta2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr197165127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildiko Vigh 2015.05.01. 19:58:38

Szia biztosan finom és egyszerü kifogom próbálni csak az ecet miért kell? KÖSZI

thomasbeard 2015.05.03. 13:23:52

@Ildiko Vigh: Szia! Az ecet azért kell a sütibe, hogy ne legyen morzsalékony. A kenyerekbe is szoktak tenni, vagy a leveles tésztákba. Így sokkal jobban nyúlik, és nem törik.
Ha kipróbáltad, akkor szívesen várjuk a visszajelzésedet itt, vagy a facebook oldalunkon.
süti beállítások módosítása