Eljön minden férfi életében az idő, amikor rájön, hogy horgászni jó és kellemes, főleg ha fog is az ember valamit és hazaviheti megenni. Na, de csak nem eszi meg senki egyben a halat. Ez egy különleges post- segítség, nem recept azoknak, akik szeretnék maguk megpucolni a halat.
Először is a halat alaposan meg kell mosni. Nem kell félni, ugrálni fog, ha halott, ha nem :)
Második lépésként a végbélnyílásnál be kell helyezni a pengeéles filéző kést; nem "halálra" döfni kell, csak 2-3 mm-t bemélyeszteni és a fejcsontig felnyitni a hasát.
A beleit a kezetekkel egy mozdulattal egyben ki tudjátok szedni. Ha ez megvan a hasát nagyon alaposan ki kell mosni.
Jöhetnek az úszók. Itt kis késsel a forgó porcokat körbe kell vágni és egy durva mozdulattal kiszabni a helyéről. Ezek után lesújthat a bárd egy határozott mozdulattal.
A hal letisztázva, kimosott hasüreggel:
A pikkelyezés. Hát ez a legmacerásabb művelet, amihez nem árt egy műveleti központ sem, mivel a pikkely csak úgy száll a szélben :) Faroktól előre pengével haladásirányba kell húzogatni a kést addig, amíg az összes pikkely le nem pattog.
Egy utolsó alapos mosás, és mehet zacsiban a fagyasztóba pihenni, amíg el nem készítitek.