KitchenPorno

„Bugyi leszedős” sajttorta sütés nélkül

2015. január 14. - k00

img_20150114_164458_800x600.jpg

Hozzávalók:

  • TÜRELEM – abból nagyon sok kell
  • 75g olvasztott vaj
  • 200g zabkeksz – olcsóbb keksz is jó, csak nem lesz olyan finom
  • 500g mascarpone vagy friss krémsajt süteményekhez
  • 50g porcukor
  • 100g olvasztott fehér csokoládé

 

A kekszet egy zacskóban összetöröd, a morzsalékot beleteszed egy műanyag edénybe, majd a mikróban felolvasztott vajat ráöntöd és összekevered. Ezután egy órára hűtőbe teszed. Eközben egy csomó hasznos dolgot tudsz csinálni.

img_20150114_143455_800x600.jpg

Az egy óra lejárta előtt kb 20 perccel nekiállsz a második fázisnak. Egy kapcsos tortaforma aljára elhelyezel sütőpapírt (vagy nem, a sütőpapír csak akkor kell, ha át is kívánod helyezni a tortát egy másik tányérra). A tortaformába simítod a vajas kekszmorzsát. Ez lesz a torta alapja. A mascarponét beteszed egy keverőtálba és határozott mozdulatokkal simára kevered a porcukorral. Közben vízgőz felett megolvasztod a fehér csokit (vagy a mikróban, de akkor vigyázz, hogy ne süsd meg!).

img_20150114_145109_800x600.jpg

A vízgőz nagyon egyszerű dolog. Kislábasba kis vizet teszel (kb egy ujjnyi magas legyen a víz), amit elkezdesz forralni. A lábasra ráhelyezel egy megfelelő méretű fém keverőtálat. Vigyázz, hogy a tál ne érjen a vízbe!!! Ezután a tálba rakod a csokidarabokat és pár pillanat múlva kész az olvasztott csoki.

img_20150114_145246_800x600.jpg

A porcukros krémet összekevered az olvasztott csokival. A keveréket rásimítod a kekszalapra. Ha gondolod, meghintheted csoki reszelékkel is! Ezután minimum 5 órára hűtőbe teszed. Az a legjobb, ha egy napot áll a hidegben.

img_20150114_145730_800x600.jpg

img_20150114_150147_800x600.jpg

Ezután már csak annyi maradt, hogy meleg vízzel benedvesítesz egy kést, a tortaforma mentén körbevágod a tortát és így könnyen lejön a kapocs. Ha nem kapcsos tortaformában készítetted, akkor pedig szeleteld fel és úgy tálald fel!

img_20150114_164446_800x600.jpg

Mi a krémet kétféleképpen is elkészítettük. Drága mascarponéból és olcsó, „lidlis” krémsajtból. A „lidlis” kevésbé lesz édes, de nagyon finom.

img_20150114_140035_800x600.jpg

A krémbe – csak az íze kedvéért, és mert volt itthon – némi Jӓgermeistert is öntöttünk.

img_20150114_144827_800x600.jpg

Kb 800 forintból (ha nem mascarponéból csinálod) olyan tortát varázsolhatsz sütés nélkül, hogy kóstolás után, tuti lecsúszik a bugyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr277074359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása