KitchenPorno

+18 - segítség a férfivá váláshoz

2015. május 15. - k00

Eljön minden férfi életében az idő, amikor rájön, hogy horgászni jó és kellemes, főleg ha fog is az ember valamit és hazaviheti megenni. Na, de csak nem eszi meg senki egyben a halat. Ez egy különleges post- segítség, nem recept azoknak, akik szeretnék maguk megpucolni a halat.

Először is a halat alaposan meg kell mosni. Nem kell félni, ugrálni fog, ha halott, ha nem :) 

Második lépésként a végbélnyílásnál be kell helyezni a pengeéles filéző kést; nem "halálra" döfni kell, csak 2-3 mm-t bemélyeszteni és a fejcsontig felnyitni a hasát.

A beleit a kezetekkel egy mozdulattal egyben ki tudjátok szedni. Ha ez megvan a hasát nagyon alaposan ki kell mosni.

Jöhetnek az úszók. Itt kis késsel a forgó porcokat körbe kell vágni és egy durva mozdulattal kiszabni a helyéről. Ezek után lesújthat a bárd egy határozott mozdulattal.

A hal letisztázva, kimosott hasüreggel:

A pikkelyezés. Hát ez a legmacerásabb művelet, amihez nem árt egy műveleti központ sem, mivel a pikkely csak úgy száll a szélben :) Faroktól előre pengével haladásirányba kell húzogatni a kést addig, amíg az összes pikkely le nem pattog.

Egy utolsó alapos mosás, és mehet zacsiban a fagyasztóba pihenni, amíg el nem készítitek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr257439188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Admiral_General_Aladeen 2015.05.15. 22:21:36

Kerámiakéssel vágni az úszókat...ezt ki találta ki??

Ajánlom inkább ezt a videót,ha már az ember halpucolásra adja a fejét,és nem ilyen bohóckodásra: www.youtube.com/watch?v=5U9ZeSw8Us8

giedi prime 2015.05.16. 00:14:37

Belezés után pikkelyezni???

csakazéris 2015.05.16. 06:35:12

@giedi prime: Ugye? Szerintem is egyszerűbb előbb pikkelyezni, és utána belezni.

prakp 2015.05.16. 06:56:07

Na és a keserűcsont?

szombi 2015.05.16. 07:09:18

Az gyurmavágó kés?

Lányosapa 2015.05.16. 07:40:11

Inkább hozzá sem szólok.
Ez olyan rossz vicc, hogy sírni kellene rajta.

icceman 2015.05.16. 08:30:13

Imádom az ilyen jellegű blogokat, mikor valaki 0 tudással próbálja osztani az észt, orbitális f@szságokat posztolva.
Barátom, Te nem sok halat pucolhattál életedben :)
Kerámiakés :)))))

sóskatáska 2015.05.16. 09:04:34

Nem kicsit lett ez szar irás. Inkább egyél halrudacskát.

Rocky 2015.05.16. 10:15:12

Undorító dolog, hogy nem azzal kezdi a cikket, hogy a halat ki kell nyírni!
Sok láma ezek után az elő halat kezdi majd felboncolni...

Rocky 2015.05.16. 10:21:44

És amúgy az egész egy faszság!
Tehát a helyes sorrend:
1)-hal fejbebaszása, ha kell többször, amíg él
2)-pikkelyezés

3)A-fej levágása mellső uszonnyal együtt, ha úgy szimpatikusabb
4)A-has finoman való felnyitása, az epe és a belek kiszúrása nélkül
5)A-nagymosás

lehetséges finomabb halaknál: süllő, csuka, pisztráng
a fej fent hagyása (a szem alatti hús a legfinomabb a halon)
így:
3)B-has finoman való felnyitása, az epe és a belek kiszúrása nélkül
4)B-nagymosás

Az uszonyok levágása szintén faszság, ha filét akar, akkor meg filézni kell rendesen,
nem benne hagyva a gerincet és a "bordákat"!

Öregzoli 2015.05.16. 10:39:40

Szégyen, hogy ilyen buta cikket közöl egy ilyen fórum!!!!!!! Oda fogok figyelni ezentúl, ha bármit is megjelentetnek.

thomasbeard 2015.05.16. 14:33:52

Köszönjük a kritikai véleményeket, melyek segítenek fejlődni. A poszt szerzője saját, több éves tapasztalatai alapján írta meg a cikket, neki így vált be a módszer.
A képen nem kerámiakés látható!
Természetesen a halpucolás is olyan, mint a pornó: mindenkinek más jön be.
Azért a "pornós" szakkifejezések használatát, ha lehet, mellőzzük a későbbiekben! Köszönjük!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.05.16. 22:28:55

Nem találok szavakat, ennél csak a malackaraj halpucolása szörnyűbb.
@Rocky: A sztori szerint a hal horgászatból került volna az asztalra, vízpartról meg ugye már nem hozható el élve szegény pára. A fejbevágás barbár és nem túl hatékony megoldás. Az ike jime módszernél alkalmazott módón elég fejbe szúrni a halat egy alkalmas eszközzel (akár egy csavarhúzó is meteszi) a két szeme közt, a gerinc irányába. Tarkólövés. Nincs csapkodás, nincs szétvert fej és fröcsögő vég, szépen vége lesz.
@thomasbeard: Nincs semmi baj az alternatív megoldással, de milyen érv szól mellette?

thomasbeard 2015.05.16. 22:38:18

@Waka: Köszönjük szépen a kiegészítéseket!
Szerintem semmilyen érvet nem kell felhozni egyik megoldás ellen vagy mellette. A poszt szerzőjének ez a bevált módszere. A kommentelőknek pedig joga van konstruktívan véleményt nyilvánítani. Neked is köszönjük, hogy elolvastad a bejegyzésünket és hozzászóltál! Reméljük, hogy a többi posztunknál is megteszed!

Beer Monster 2015.05.16. 22:52:50

Le akarja vágni az ujját, vagy miért belezés után pikkelyez?

giedi prime 2015.05.17. 18:28:53

Mondjuk Gollamnak mindegy, nem húzza az időt pikkelyezéssel, belezéssel...
süti beállítások módosítása