Amikor hosszú időn át zötykölődünk a vonaton, egy dolog biztosan meg fog történni: éhesek leszünk. Ekkor kerülnek elő a szalámis szendvicsek, esetleg a fasírtos zsömlék. Most egy olyan receptet mutatunk, ami tökéletes főfogásként is, de ha bedobod egy zsemlébe, akkor a legfinomabb "vonatkaja" lesz, amit valaha ettél. Ízekkel, színekkel, zamatokkal teli. Pont annyira fergeteges, mint a VOLT fesztivál. (Ha a kapunyitás előtt, a sorban eszel meg egyet, az illata mindenkit feléd fog csábítani.)
Hozzávalók:
- 50 g zabpehely
- 100 g reszelt sajt
- 1 csapott teáskanál só
- 1 csapott teáskanál fasírtfűszer
- 2 tojás
- 200 ml tej
- 500 g darált hús
- 80 g ketchup
- 40 g barna cukor
- 30 g tormás mustár
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra és egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A zabpelyhet, a sajtot, sót, fűszerkeveréket, tojást és a tejet egy keverőtálban egyneművé kavarod. Majd a darált hússal összekevered. Az így kapott keverékből pakolj 8 halmot a sütőpapírra. A ketchupot, mustárt és barna cukrot egy kis tálban simára kevered, majd a húshalmokat megkened vele. 45 perc alatt készre sülnek. Már onnan tudni fogod, hogy fergeteges ízélmény fog rád várni, hogy az egész lakást el fogja lepni ennek a mannának az illata.