KitchenPorno

Fesztiválfasírt

Túlélőkészlet fesztiválozóknak - 2. rész

2015. június 10. - thomasbeard

fesztivalfasirt_0.jpg

Amikor hosszú időn át zötykölődünk a vonaton, egy dolog biztosan meg fog történni: éhesek leszünk. Ekkor kerülnek elő a szalámis szendvicsek, esetleg a fasírtos zsömlék. Most egy olyan receptet mutatunk, ami tökéletes főfogásként is, de ha bedobod egy zsemlébe, akkor a legfinomabb "vonatkaja" lesz, amit valaha ettél. Ízekkel, színekkel, zamatokkal teli. Pont annyira fergeteges, mint a VOLT fesztivál. (Ha a kapunyitás előtt, a sorban eszel meg egyet, az illata mindenkit feléd fog csábítani.)

fesztivalfasirt_1.jpg

Hozzávalók:

  • 50 g zabpehely
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál fasírtfűszer
  • 2 tojás
  • 200 ml tej
  • 500 g darált hús
  • 80 g ketchup
  • 40 g barna cukor
  • 30 g tormás mustár

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra és egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A zabpelyhet, a sajtot, sót, fűszerkeveréket, tojást és a tejet egy keverőtálban egyneművé kavarod. Majd a darált hússal összekevered. Az így kapott keverékből pakolj 8 halmot a sütőpapírra. A ketchupot, mustárt és barna cukrot egy kis tálban simára kevered, majd a húshalmokat megkened vele. 45 perc alatt készre sülnek. Már onnan tudni fogod, hogy fergeteges ízélmény fog rád várni, hogy az egész lakást el fogja lepni ennek a mannának az illata.

fesztivalfasirt_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr17524850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása