KitchenPorno

A Pulled Pork hazai fenegyerekei

A Zabálcsak! tulajdonosai láttak minket vendégül a B.my.Lake-n

2015. augusztus 24. - thomasbeard

zabaljcsak_0.jpg

Eltelt ismét pár nap és most a Strand és a B.my.lake fesztiválon jártunk a Volt és Sziget fesztivál után. A hangulat, ahogy megszokhattuk itt is fergeteges volt. A B.my.Lake területén új ismeretségre tettünk szert. A #Zabaljcsak BBQ, BBQ and PULLED PORK FOOD TRUCK tulajdonosai - Takács Gergely és Bodó Barnabás - február óta járják az országot a frissen készült, ízletes BBQ nevében és hirdetik az igét.

zabaljcsak_1.jpg

Az ötlet tavaly októberben fogalmazódott meg a srácokban, és ekkor alapították meg a cégüket. Mindenféleképpen BBQ-ban gondolkodtak, ezen belül is a Pulled Porkban, azaz a cafatos sertés sültben. A furgont félkész állapotban vásároltak és alakították át a profiljuknak megfelelőre, hogy a legtökéletesebb ételt tudják elkészíteni a célközönségnek. Méghozzá olyan formában, ahogy azt a szívük diktálja, a legízletesebb, legtökéletesebb, legomlósabb stílusban.

zabaljcsak_2.jpg

Az így feltuningolt kocsi rejt magában egy fullos konyhát, és befért még egy digitális füstölő is. A sütő részleg a kocsin kívülre került, egy igényesen elkészített, digitális hőmérőkkel ellátott street BBQ sütő formájában, ami a srácok telefonjával folyamatosan kommunikál, hogy elkerüljék azt a lehetőséget, hogy a hús ne a megfelelő maghővel süljön. Magát a sütőt ők tervezték és építtették meg a saját elképzelésük alapján. Ebben 10-12 órán át sütik a lapockákat, saját fűszerkeverékkel pácolva.

A kész húst pirított ciabattaban tálalják, saját főzésű BBQ szósszal, saját keverésű fűszerezéssel, és még sok más finomsággal.  Fő céljuk, hogy ami van standard áru, az olyan minőségű legyen, hogy mindenki a tökéletes kategóriába tudja sorolni. Az itt elfogyasztott Pulled Pork 6 órán át sül 83 fokos maghővel a smokerben, majd kap egy felöntő levet és újabb 5 órán át kapja a törődést.

zabaljcsak_3.jpg

A fiúk jelmondata: ''Ha nem ízlik a szendvics, nyugodtan dobd be a pultba!''; eddig ilyen meg nem történt. A névválasztás érdekesen jött: "munkaállomásokon dolgoztunk egy bankban, ahol nem lehetett enni hivatalosan, és amikor jött be valamelyik kolléga és cipelte a kajás dobozokat, mindig mondtam: zabálj csak. Így ment a vérszívás, és innen meg is maradt a mondat."

Mi háromféle szendvicset is kóstoltunk: deluxe, magyaros és hot&spicy (és van még az alap szendvics, a standard). A képeken jól látható, hogy a fiúk nem fukarkodnak a belevalóval, ám ennek köszönhetően nem lehet ezeket a finomságokat futva enni. Le kell ülni, és nyugodtan elfogyasztani a hatalmas adagokat. A srácok azt is belátják, hogy nem ők a legolcsóbbak, de a minőségnek ára van: a standard 1500, a deluxe 1900 forintba kerül. Nekünk nagyon is bejött ez a fajta street food, nem lehettünk egy óra múlva éhesek (bár a csípőssel azért majd mindenki vigyázzon: valóban csípős).

U.i: Hamarosan jelentkezünk a STRAND Fesztiválos élményekkel!

zabaljcsak_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr977730390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása