Végre napfényben fürdött a vasárnap, ezért nem szerettem volna elrontani azzal, hogy a konyha foglya leszek. Természetesen nem készültem fel a hétvégére, ezért csak azzal dolgozhattam, ami itthon volt. Pár egyszerű hozzávalóból vadítóan szexi, krémesen gyönyörű és roppanósan izgató ebédet dobtam össze. Cirka öt perc alatt.
Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- 2 dl tejszín
- 1 dl tej
- 5 dkg vaj (de az is lehet, hogy 8 dkg volt...)
- egy kis darab kolbász
- 1 teáskanálnyi pikáns fűszerkeverék
- 1/2 teáskanálnyi frissen reszelt szerecsendió
- 1/2 teáskanálnyi só
- 10 dkg reszelt edami
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A krumplit hámozd meg és szeleteld fel kb fél centi vastag karikákra. Egy kisebb tepsit vajazz ki és szórd bele a krumplikarikákat (persze elrendezheted szépen is :), majd sózd meg őket. A kolbászdarabot karikázd fel és dobáld a burgonyára. Egy kis lábosban keverd össze a tejet és a tejszínt, alacsony lángon kezdd el hevíteni. Add hozzá a pikáns fűszerkeveréket és a szerecsendiót, majd küldd bele a vajat is. Addig kavargasd, amíg a vaj fel nem olvad. Eztán ráöntöd a kolbászos krumplikra, az egészet betakarod a reszelt sajttal és repülhet is a sütőbe 30 percre (érdemes egy villával megbökni a krumplikat, ha puha, akkor vagy készen).
Az idő letelte után érdemes 10 percig pihenni hagyni, így ki is hűl, és jól összeérnek az ízek. Az égi szférák harsonái fognak megszólalni, amikor a szátokba vesztek egy-egy falatot!