Vannak olyan esték, amikor valami nagyon hagymásra vágyom, de semmi kedvem nincs a konyhában álldogálni, viszont a zsíros kenyérnél valamivel bonyolultabb kellene. Így született a lencsekrém.
Hozzávalók:
- 1 konzerv lencse lecsöpögtetve (természetesen lehet főzött lencsét is használni, de akkor már "macerás" az elkészítés)
- 1 fej aprított lilahagyma (a botmixer aprítóját használtam, így legalább 2 percet spóroltam)
- 1 evőkanál mustár
- só, bors (ízlés szerint, de ha mindenféleképpen kell mennyiséget írni, akkor egy-egy csapott mokkáskanál)
- opcionálisan 1 evőkanál erdei virágméz (vagy bármilyen más méz, de most nekem ilyen volt itthon)
A hozzávalókat belepakolod a botmixered mérőpoharába és összepürésíted őket. Ennyi.
A méz természetesen elhagyható, de kellemesen ellensúlyozza a mustár csípősségét, így a hölgyek is szívesebben fogyasztják.
Kedvenc péksüteményedre kenve nagyon finom. Én adtam még hozzá póréhagymát ("A hagymát is hagymával...") és csípős kolbászt. Így randira tökéletesen alkalmatlan, de minden más esetben egy nagyszerű, hideg vacsora.