KitchenPorno

Tejfeles fejtett fuszulykaleves

Azaz tejfölös bableves, ahogy én szeretem

2016. március 18. - thomasbeard

bableves_000.jpg

A hosszú hétvége után és a húsvéti lakomák előtt pont jól jön ez az egyszerű recept, mert egyszerű elkészíteni és nem terheli meg a gyomrot. Természetesen ebben az esetben is mindenkinek meg van a saját receptje. Most azt adom közzé, ahogyan én szeretem. :)

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 500 g fejtett bab (ha száraz babot használsz, akkor előző este áztasd be!!!)
  • 1,5 liter víz
  • 2 gerezd megpucolt fokhagyma
  • 1 kisebb megpucolt vöröshagyma
  • 1 evőkanál ételízesítő (mifelénk minden ilyet vegetának hívnak :)
  • 1/2 kávéskanál őrölt feketebors
  • 1 evőkanál só

A rántáshoz:

  • 1 evőkanál zsír (étolaj, kókuszzsír, stb)
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl víz

A habaráshoz:

  • 200 g tejföl
  • 1 evőkanál liszt

 bableves_001.jpg

Az alap hozzávalóit tedd egy lábosba, keverd el és nagy lángon forrald fel. Forrás után tedd a legkisebb lángra és főzd tovább kb 30 percig, vagy amíg a bab meg nem puhul. Egy serpenyőben olvaszd fel a zsírt, szórd bele a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett süsd rózsaszínűre. Eztán add hozzá a vizet, keverd simára és öntsd a levesbe. Keverd el, majd forrald fel újra.

bableves_002.jpg

Ezalatt elkészítheted a habarást. A lisztet keverd el alaposan egy evőkanál tejföllel, majd kanalanként keverd hozzá a többit is. Célszerű egy nagy bögrében csinálni ezt a műveletet, mert akkor könnyebb simára keverni a hozzávalókat. Adj hozzá egy merőkanálnyi forró levet és keverd simára. Ismételd meg még egy merőkanálnyi levessel (ezzel hőkiegyenlítést hajtottál végre). Vékony sugárban, eszeveszett kavarás mellett csurgasd a levesbe, majd az egészet forrald fel még egyszer. Készen is vagy! Kóstolás után nekem még elfért egy kis bors! A tányérba szedve hintsd meg apróra vágott lilahagymával, mert úgy valami mennyei.

bableves_003.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr718490056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása