Ezt a receptet bárki könnyedén elkészítheti, mégis mindenki azt fogja gondolni, hogy órákig álltunk a konyhában.
Hozzávalók:
- 200 g tészta (amilyen csak van otthon, nekem szarvacska volt)
- 8 tojás (tudom, brutális mennyiség)
- 120 ml tej
- 1 fej aprított vörös vagy lilahagyma (esetleg vegyesen)
- 100g kockázott szalonna (voltam olyan lusta, hogy eleve kockázottat vettem)
- csapott mokkáskanál só, bors, ételízesítő (igényesebbek használhatnak friss fűszereket)
- 60 g reszelt sajt (minél "menőbb" sajtot használsz, annál ízesebb lesz a vacsora; speciel most akciós trappistát használtam, de így is nagyon finom lett)
- kevéske vaj a tűzálló forma kikenéséhez
Főzd meg a tésztát a csomagoláson olvasható módon (a főzővízbe akkor is tegyél kis sót és egy kevéske étolajat, ha nem írják). Amíg a tészta megfő, addig bőven van időnk beledobálni a többi hozzávalót (a tojásokat azért törd fel...) egy keverőtálba. Egynemű masszává kavarjuk őket. Most bekapcsolhatod a sütőt 200 fokra/4-es fokozatra.
Ha még nincs kész a tészta, akkor nyugodtan kenj ki egy tűzállóformát kis vajjal. Mivel én egy olcsó szilikon piteformát használtam, ezért rátettem egy gáztepsire, hogy ne kelljen bénáznom, mikor be kell tenni a sütőbe. A leszűrt tésztát összekevered a tojásos trutyival és a sütőformába átborítod.
Betolod az előmelegített sütőbe és 20-25 percig sütöd. Ezután elzárod/kikapcsolod a sütőt és még 10 percig bent hagyod. Ha letelt az idő, kiveszed és még 10 percig hagyod kissé hűlni. Ezután már szépen tudod szeletelni és tálalni.