Hamarosan itt a Húsvét, ami gasztronómiai szempontból nagyszerű, de ajándékozás szempontjából egy rémálom. Egyre divatosabb lett, hogy saját kezünkkel készítsünk ajándékot szívünknek kedves személyeknek. Most megmutatjuk, hogy hogyan tudsz csokitojást készíteni otthon, idegbaj nélkül.
Amikre mindenféleképpen szükséged lesz, hogy ne bolondulj meg:
- egy szilikon, figuramintás muffinformára (a Sparban vettem a képeken láthatót, 750 Ft-ért)
- egy szilikon sütőecsetre (no para, rá van írva a boltban, hogy mi micsoda, darabja 400 Ft körül van)
- minimum 2 db 100g-os töltetlen csokoládé
Ha minimál projektben gondolkozol, akkor olvaszd fel vízgőz felett a csokoládé 2/3-át. Eztán vedd le a gőzről, keverd bele a maradékot olvadásig, aztán öntsd tele a formákat. Tedd a hűtőbe 2-3 órára, amíg teljesen megszilárdul. Eztán csak kiveszed a formákból és örülsz magadnak.
Ha egy picit bonyolultabbat kívánsz, akkor csak az egyik tábla csokival jársz a fentiek szerint, de nem beleöntöd a formákba, hanem a sütőecsettel kikened a mélyedéseket. Irány a hűtő egy órára. Ezalatt elkészítheted a tölteléket. Én most avokádókrémet készítettem a korábban már ismertetett módon, csak kihagytam belőle a kakaóport, hogy élénk zöld színe megmaradjon.
A kész krémet a csokihéjakba töltöd egyenletesen, közben a másik tábla csokoládét is felolvasztod a gőz felett. A krémet egyenletesen elsimítod és a sütőecsettel lekened az egészet csokival. A végén a széleket letörölheted, de én nem tettem meg, mert ekkor látszik, hogy ÉN csináltam. :) Irány a hűtő 2-3 órára, aztán formából ki és büszke önmutogatás. Kezdetnek nem rossz.