KitchenPorno

Oscar-díjas esti finomságok

2015. február 22. - thomasbeard

citromos_suti.jpg

Vasárnap este (hétfő hajnalban) újra Oscar-díj átadás. Erre az alkalomra igazán különleges finomságot kell készíteni. Pláne, ha azt szeretném, hogy a csajom is velem nézze.

Hozzávalók:

  • 225 g fehér liszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál csapott sütőpor
  • negyed teáskanál szódabikarbóna
  • fél csapott teáskanál só
  • 150 g cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 245 g natúr joghurt
  • 80 ml étolaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra vagy 3-as fokozatra. Kenj ki vajjal egy közepes méretű tepsit! Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval, sütőporral, pudingporral és szódabikarbónával. Egy másikban keverd össze a cukrot, a citrom héját és levét, a joghurtot, az étolajat, a tojást és az aromát. Ha egynemű a massza, akkor keverd össze a lisztes keverékkel. Addig keverd, amíg sima tésztát nem kapsz.

citromos_suti_1.jpg

Öntsd át a sütőformába, tedd a sütőbe és 45 percig süsd. Az idő leteltével kapcsold ki a sütőt, de még ne vedd ki 5 percig a sütit.

citromos_suti_2.jpg

Ezután még sütőn kívül tartsd a tepsiben 10 percig. Így már kihűlt annyira, hogy kiveheted a tepsiből könnyedén. Célszerű teljesen megvárni, amíg teljesen kihűl, mert így lehet szépen szelni!

Amíg kihűl szeletelj fel körcikkekre egy citromot és egy narancsot, a körcikkeket negyedeld fel és dobd egy kancsóba. A kancsót félig öntsd fel fehérborral, majd tölts bele ugyanannyi ízesített ásványvizet (én mangósat választottam).

white_sangria.jpg

A kihűlt citromos-joghurtos álomsüti mellé kínáld! Garantáltan felébredtek és ugyanolyan arany színekben fog pompázni az estétek, mint maga az arany szobor!

citromos_suti_3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr297195573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása