Ez a bejegyzés nem is szeretne recept lenni, mert biztos vagyok benne, hogy sokaknak nem fog bejönni az ötlet maga. Például testvérem gyerekei sem rajonganak érte, de nekünk, kettőnknek nagy kedvenc a mai napig. Sok-sok évvel ezelőtt Bátyámnál voltam és az ő fejéből pattant ki, hogy két nagyon finom "dolgot", ha összekeverünk, akkor egy sokkal ízletesebb étel kerekedik ki belőle. Aztán rákattantam én is, bár én még sosem készítettem el, mert akkor a legfinomabb, ha a testvérem készíti el.
Az ötlet pedig annyi, hogy langyosra kihűlt tejbedarába keverjünk el valamilyen finom, ropogós müzlit, és készen is van a finifini. Minden benne van, amit gyerekként szerettem, miközben egyszerre krémes, lágy és roppanós. Próbáljátok ki és írjátok meg, hogy nektek hogyan ízlett!
- 5 dl tej
- 5 csapott evőkanál búzadara
- 3 evőkanál kristálycukor (el is hagyható)
- 100 g triplacsokis (vagy bármilyen) ropogós müzli
A tejet feltesszük egy lábosban forrni. Amikor gyöngyözni kezd, akkor a tenyerünkből (markunkból) elkezdjük vékony sugárban beleszórni a tejbe, folyamatosan keverve. A keverést folytatva hozzáadjuk a kristálycukrot, majd sűrűsödésig folytatjuk a főzést. Amikor elértük a tejbedara-állagot, lefedve hagyjuk kihűlni (a spájz/konyha kövén, mert úgy gyorsabb). A langyos, selymes krémbe belekeverjük a müzlit és már tálalhatjuk is. Nagyon finifini.