A mozzarella egy nagyon finom sajtféle. De annál menőbb dolog, hogy te magad készíted el szíved választottjának, nincs.
Hozzávalók:
- 1 liter friss házi tej - fémböccéből vételezhető
- 70 ml frissen csavart és leszűrt citromlé
- 1 tiszta konyharuha
- csipet só
Folyamatos keverés mellett kezdd el forrósítani a tejet. Amikor már majdnem forr, add hozzá a citromlevet, majd 30 másodperc után kapcsold le a lángot. Ne felejtsd el! Folyamatosan kell keverni a 30 másodperc alatt! Mikor szobahőmérsékletre hűlt a tej, öntsd át egy szűrőbe helyezett konyharuhába. (A szűrőt teheted a mosogatóba, vagy egy lábosba is.) Nyomkodd ki a felesleges tejet, hints egy kis sót a tetejére és csomagold be az egészet. Lógasd fel valahogyan a mosogató fölé 20-30 percre. Ezután készen is vagy!
Én most brutál kicsavartam a sajtot, ezért száraz is lett. Most nem kell agresszívnak lenni; hagyd, hogy magától engedje ki a levet. TWSS!
Kipróbáltam 1,5%-os UHT tejből és 50%-os citromléből is. Hihetetlen, de nagyon finom lett így is.