Szülinapra, névnapra, nőnapra, karácsonyra. Mindenhol megállja a helyét, nálunk 5 perc alatt elfogyott.
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 18 dkg kókusz-/sertészsír
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 db tojássárgája
- 1 dl tej
- A krémhez:
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 dl rum
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- A tetejére
- 4 db tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
A tészta összetevőit gyúrd össze alaposan kézzel(!), amíg az utolsó liszt szemecskét is felveszi az edényből.
A kigyúrt tésztából 2 nagyobb és egy kisebb gombócot kell csinálnod. A nagyokat 30*30-as lapokra nyújtsd ki, a kicsit pedig akkorára amekkora kijön belőle. A lapokat külön külön kell megsütni sütőpapíron. Nagyjából 15 perc elég a lapoknak 200°C-on. A lapokkal nagyon vigyázz! Miután megsültek nagyon törékenyek!
A kisebbik lapot törd össze, öntsd hozzá a krém hozzávalóit és keverd krém állagúra. Ez lesz a töltelékünk.
A négy tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk és apránként hozzáverjük a porcukrot.. Ha a hab felkeményedett, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez kb. 25-30 perc
Tehát a feladat adott, 1 lap alulra, rá a krém, ismét egy lap és mehet rá a legfelső hab réteg.
És a végeredmény:
Jó étvágyat hozzá!