KitchenPorno

12 perces sajtálom tészta

Nem, nem a sajt-tálom, hanem sajt-álom

2017. március 27. - thomasbeard

20170326_173539.jpg

Most következzen egy klasszikus amerikai kaja - Mac&Cheese - újragondolt, egyszerűsített változata. A krémes tészta igazi csemege a sajtkedvelőknek. Egy kellemes este a kedveseddel, amikor összekucorodtok a kanapén és vágytok valami villámgyors finomságra, de semmi édesre. Ekkor villants egy nagyot ezzel a recepttel!

Hozzávalók:

  • 7 dl víz
  • 500 g tészta (szarvacska, rövid cső, tollhegy, kinek mi)
  • 2 db zöldségleves kocka
  • 5 dl tej
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál bors
  • 1/8 teáskanál reszelt/őrölt szerecsendió
  • 20 dkg reszelt sajt (nekem most csak trappista volt otthon, de nyugodtan kísérletezz különféle sajtokkal, vagy azok keverékével)
  • 1 teáskanál friss/szárított petrezselyem

Kezdd a legrosszabbal és reszeld le a sajtot (2 perc). Ha te is olyan lusta lenni, mint én, akkor reszelt sajtot veszel és ezt a lépést megspórolod. Fogj egy lábost és szórd bele a tésztát, amire ráöntöd a vizet, és odazuttyintod a (kicsomagolt) leveskockákat. Fel a tűzre, és folyamatosan kevergetve forrald fel. Eztán beleöntheted a tejet, jöhet a só és a bors. Keverés. Szerecsendió. Keverés. Felforralás. (Ez eddig kb 5 perc volt.) Minimumra veszed a lángot és a tészta csomagolásán feltüntetett idő mínusz öt percig főzöd még, 10 másodpercenként megkeverve. (Gondolom most te is kivetted a szemetesből a kidobott zacskót.:)  (Ez kb 4 perc). Eztán belekeverd a reszelt sajtot, amitől gyönyörűen sűrű és selymes szósz veszi körbe a tésztákat. Végezetül megkínálod az egészet a petrezselyemmel. (2 perc) Az egész mindennel együtt 12-13 perc. Mily' kevés idő, és mekkora élvezet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr7212374101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Phteven 2017.03.28. 06:48:52

Leveskocka... Nekem mindig van a fagyasztoban nehany kisebb adag eroleves.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.28. 08:17:46

Aki sajtról álmodik, azt internálni kellene azonnali hatállyal.

2017.03.28. 08:47:43

Sajtos tészta. Ez kollégiumokban alap kaja. Még egy bőcsész is összedobja.

Hozzászólok 2017.03.28. 08:58:44

En tudok. Lazacos teszta. Tejszin, fustoltlazac kapor. Plusz teszta.

fotdm 2017.03.28. 10:58:06

leveskocka :)

semmivel nem tart tovább rendes besameles sajtszószt készíteni, de nem kelti a kolis kaják igénytelenségét.

2017.03.28. 11:30:13

@fotdm: besamel mártást is simán odaégeti egy olyan ember, akinek nulla gyakorlata van a konyhában

Érdekes, hogy a leveskockára fintorog a magát menőnek képzelő magyar gasztrotársadalom, de ha egy ázsiai ételbe helyi egyenízesítőt tesz a japán vagy kínai szakács, akkor umamiról áradoznak és száraz orgazmusuk van.
Glutamát, szójaszósz, halszósz, satay szósz, mogyorószósz, alga, mocha stb... mind pont olyan egyenízű ételt errdményez, mint a leveskocka, vegeta, erőspista, gulyáskrém, pirosarany, de mivel azok nem "szarmagyar" ízesítők, ezért azok előtt leborul a magyar gasztroblogger.

Ráérek 2017.03.28. 11:46:05

Csatlakozva néhány előttem szólóhoz: teljességgel fölösleges a leveskocka egy ilyen szószba.

Viszont a trappista sajt se igazán nyerő.

Egy picivel több pénzért lehet rendes sajtot is venni, és akkor leveskocka nélkül is ínyenc étel lesz belőle - nem pedig igénytelen kolikaja.

Feleannyi gorgonzolával ízorgiát csinálhatsz, és még ha egy gerezd fokhagymát is beledobsz, akkor tökéletes az élmény. :)

opati666 2017.03.28. 12:06:38

T. Posztoló! Szerintem a földön te vagy az egyetlen ember, aki nem forrásban lévő vízbe teszi a tésztát. Persze, ha neked a túlázott, mancsos jön be, miért ne!

fotdm 2017.03.28. 12:36:26

@karandash: na igen, de bele lehet jönni, és a tészta főzési idejébe még egy plusz próbálkozá is belefér :) nulla gyakorlattal ? a besamel egy alapszósz, az alapok nélkül merész gasztroblogot nyitni. btw nem szeretem az ázsiai konyhát.

a gorgonzolát még olvasztani sem kell, kiváló! bár magában elég intenzív, kér némi cheddart hozzá :)

icceman 2017.04.08. 08:06:22

Ha röhögni akarsz, itt mindig érdemes körülnézni.
Mai ajánlat: sajtálom ( lol ) trappistából, leveskockával.
Hideg vízben a tészta???
7 db. fotó ugyanarról a szarról.
Virágos tányér :)
Ób+
süti beállítások módosítása