Vannak ételek, amiknek a neve nem túl bizalomgerjesztő. Ez is ilyen, én tudom. De nincs szükség hozzá semmilyen tapasztalatra, bárki el tudja készíteni, és a végeredmény nagyon finom lesz.
Hozzávalók:
- 200 ml kóla - mi a legnépszerűbb márkát használtuk, de mivel nem érződik ki az íze, mert a ketchup elnyomja, ezért nem kell a legdrágább
- 200 ml ketchup - a végeredmény fő íze ettől függ, ha csípőset használsz, akkor csípős lesz; ha édeset, akkor édes
- 1,5 kg csirkeszárny vagy csirke alsó comb, vagy ezek vegyesen
- só és őrölt bors
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra vagy 4-es fokozatra. Egy tálban, egy habverő segítségével, keverd el a kólát a ketchup-val. Egy közepes méretű tepsit vékonyan olajozz ki és a megmosott csirkedarabokat tedd egymás mellé. A kólás keveréket öntsd a csirkékre, úgy, hogy mindegyikre jusson bőven és 100%-ban befedje. Sóval és borssal óvatosan szórd meg mindegyiket! Inkább kevesebbet használj, mert utólag mindig könnyebb sózni. Ha nem vagy rutinos, akkor ne is sózz és borsozz! Majd egyedileg mindenki megteszi a késztermékkel. Pláne, ha nagyon ízes ketchup-ot használsz. Tedd a sütőbe 1 órára. Az idő letelte után jó zaftos és kellemes ízű csirkefalatokat kapsz. Tálalhatod rizzsel vagy hasábburgonyával. A tepsiben maradt szószt keverd el egy teáskanál mézzel és egy negyed teáskanál oregánóval, és kínáld a vacsorához mártogatósként.