KitchenPorno

Paradicsomi torta - paradicsomból

...és még csak nem is áprilisi tréfa

2015. április 01. - thomasbeard

paradicsomtorta_0.jpg

Mindjárt itt a Húsvét. Adja magát, hogy készítsünk egy kellemes répatortát. De nem is mi lennénk, ha nem mennénk szembe a trendekkel. Igazságot a paradicsomnak! Készítsünk inkább paradicsomtortát! Ha a menzás paradicsomlevest alaposan megcukrozva ettük anno, akkor biztosan finom süteményként is. Elárulhatom: nagyon finom! (De az sem egy utolsó szempont, ha nem fogy el a paradicsomleves otthon, akkor még lehet belőle süti. :)

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 300 g porcukor
  • 325 g liszt
  • 100 g puha vaj
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 500 g paradicsomszósz (a bolti dobozos is tökéletes, de ha van otthon házi...)
  • 60 ml langyos víz

paradicsomtorta_1.jpgMelegítsd elő a sütőt 180 fokra vagy 3-as fokozatra. A tojást, a porcukrot és a puha vajat gépi habverővel szuperkrémesre kevered. Ezután hozzáadod a gyömbért, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát.

paradicsomtorta_2.jpg

Ráöntöd a paradicsomszószt. Viccesen gusztustalan lesz, ahogy felhabzik a szódabikarbónától. A robotgéppel simára kevered, közben hozzáadod a langyos vizet, majd apránként a lisztet. A fahéjtól a tészta enyhén bebarnul, de ne izgulj, a végeredménynek gyönyörű bársonyos színe lesz. (Gondolom mennyire izgult mindenki! :D) Kivajazott formába kell önteni és betolni a sütőbe 30 percre.

paradicsomtorta_3.jpg

Már az illata sem semmi, miközben sül. Ha letelt a sütésre szánt idő, kapcsold ki a sütőt, de a tortát hagyd még bent 10 percig. Ezután jöhet a tűpróba, amit jellemzően nem varrótűvel végzünk, hanem hústűvel, fogpiszkálóval, valamilyen vékony és hegyes, de higiénikus tárggyal. Beleszúrod a torta közepébe és ha úgy húzod ki az eszközt, hogy nem tapadt rá semmi, akkor minden szuper. Ha igen, akkor told vissza a sütőbe még sülni. De itt ez nem fordulhat elő veled, ha mindent jól csináltál.

Már így is tálalhatod, de érdemes a kihűlt torta tetejét bevonni cukormázzal, amire valamilyen finom gyümölcsös szószból csíkokat húzol. A csíkokra merőlegesen egy fogpiszkáló hegyes végével vonalakat húzol és kész is a profi cukrászmáz. Na jóóóóó, nem pont olyan profi, de mindenki el fog ájulni tőle, hogy milyen ügyes vagy. 

paradicsomtorta_4.jpg

 Megsütötted? Akkor töltsd fel a tortádról készült képet facebook oldalunkra!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr897313852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása