Vannak napok, amikor semmihez sincs kedvem. Ezek leginkább a vasárnapok. Nagy nehezen kimászok az ágyból, kávé, egyebek. Szóval, semmi, de semmi kedvem nincs főzni vagy sütni. Ekkor rendelek pizzát. Mostantól minden megváltozik. Mert ezt a "pizzát" gyorsabb elkészíteni, mint átfutni az étlapot. Se élesztő, se kemény fizikai munka, semmi macera.
Hozzávalók a tésztához:
- 270 g liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 1 teáskanál só
- 2 kis pohár (2X150 g) natúr joghurt vagy egy nagy :)
Hozzávalók a feltéthez:
- 100 g sűrített paradicsom
- 1 evőkanálnyi pizzafűszer
- paprikás szalámi (vagy ami van otthon)
- 100 g reszelt sajt
Kapcsold be a sütőt 230 fokra vagy 8-as fokozatra.
A tésztához először összekevered a száraz alkotóelemeket, majd rájuk borítod a joghurtot. Összekevered a hozzávalókat, majd a kezeidre váltasz, és pár mozdulattal tésztává gyúrod. Eztán lisztezett felületen kinyújthatod, ha akarod. Én fogtam a piteformát, aztán abban széthúztam valamelyest körformára.
A sűrített paradicsomot kikevered a pizzafűszerrel és a tésztára kened. Szalámi, majd a sajt következik. Betolod az előmelegített sütőbe és 15 perc alatt készen is van.
Ez egy kétszemélyes adag. Nálunk. Nyilván, ha vékonyabbra nyújtod, akkor hamarabb elkészül, illetve két "pizzád" lesz. Én már csak ilyen "magyaros stílben" szeretem. Ha kipróbálod, mindig lesz natúr joghurt a hűtődben.