KitchenPorno

Villámpizza, vagy mi

2015. május 03. - thomasbeard

villampizza_0.jpg

Vannak napok, amikor semmihez sincs kedvem. Ezek leginkább a vasárnapok. Nagy nehezen kimászok az ágyból, kávé, egyebek. Szóval, semmi, de semmi kedvem nincs főzni vagy sütni. Ekkor rendelek pizzát. Mostantól minden megváltozik. Mert ezt a "pizzát" gyorsabb elkészíteni, mint átfutni az étlapot. Se élesztő, se kemény fizikai munka, semmi macera.

Hozzávalók a tésztához:

  • 270 g liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 2 kis pohár (2X150 g) natúr joghurt vagy egy nagy :)

Hozzávalók a feltéthez:

  • 100 g sűrített paradicsom
  • 1 evőkanálnyi pizzafűszer
  • paprikás szalámi (vagy ami van otthon)
  • 100 g reszelt sajt

villampizza_1.jpg

Kapcsold be a sütőt 230 fokra vagy 8-as fokozatra.

A tésztához először összekevered a száraz alkotóelemeket, majd rájuk borítod a joghurtot. Összekevered a hozzávalókat, majd a kezeidre váltasz, és pár mozdulattal tésztává gyúrod. Eztán lisztezett felületen kinyújthatod, ha akarod. Én fogtam a piteformát, aztán abban széthúztam valamelyest körformára.

villampizza_2.jpg

A sűrített paradicsomot kikevered a pizzafűszerrel és a tésztára kened. Szalámi, majd a sajt következik. Betolod az előmelegített sütőbe és 15 perc alatt készen is van.

Ez egy kétszemélyes adag. Nálunk. Nyilván, ha vékonyabbra nyújtod, akkor hamarabb elkészül, illetve két "pizzád" lesz. Én már csak ilyen "magyaros stílben" szeretem. Ha kipróbálod, mindig lesz natúr joghurt a hűtődben.

villampizza_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr407424072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása