Lenyűgözően finom, szaftos csirkemell, melynek bárki nyugodtan nekifoghat. Ha ez lesz az első recept, amit elkészítesz, nem lesz kudarcélményed.
Hozzávalók:
- 4 darab filézett fél csirkemell (ez jellemzően egy tálca)
- 100 g vaj vagy vajas margarin (én szeretem)
- 2 evőkanál méz
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1 citrom (lehetőleg olyan, amire rá van írva, hogy a héj fogyasztásra alkalmas)
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral és pakold rá a csirkemelleket. A citromot alaposan mosd meg, majd vágd félbe és vékony szeletekre. A vajat és a mézet egy kis lábosban melegítsd össze. Hintsd meg sóval és borssal a csirkemelleket.
A mézes-vajas keveréket öntsd a csirkemellek mellé, majd borítsd be őket a citromszeletekkel. Alufóliával burkold be a tepsit és tedd be 20 percre a sütőbe. Közben elkészítheted a köretet is (mondjuk rizst, amit meglocsolhatsz a mézes-vajjal).