Ezt nem kell cizellálni. Elkészíted a mai receptet és nem lesz nő, aki ellen tudna állni neked. Pár dolgot be kell szerezni hozzá, van amelyik kissé drágább, de nem kell mesterszakácsnak lenned, hogy sikerüljön.
Hozzávalók a csirkemellhez:
- 4 csirkemellfilé
- 70 g barna cukor
- 2 csapott evőkanálnyi édesnemes, őrölt paprika
- 1 teáskanál őrölt oregáno
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
Hozzávalók a burgonyapüréhez:
- 1 kg burgonya
- 60 g lágy vaj
- 250 ml tej
- 200 g kéksajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej kelkáposzta
A csirkemellel nincs sok macera. A fűszereket és a cukrot keverd össze és öntsd egy zacskóba. A csirkemelleket küldd utánuk, majd zárd le jó erősen a zacskót. Alaposan rázd össze, hogy ne legyen olyan felület a csirkemelleken, ami ne lenne bevonva. Eztán mehet a hűtőbe. Az kifejezetten jót tesz neki, ha a randi előtti este teszed ezt meg, mert akkor még finomabb lesz. De minimum egy órát töltsön a hűvösön.
220 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 22 perc alatt tökéletesre készül. A sütési idő majdnem elég ahhoz, hogy elkészítsd a köretet.
A krumplikat pucold meg és kockázd fel. Pakold a kockákat egy lábosba, önts rá annyit vizet, amennyi két ujjnyival többel lepi el őket. Három teáskanálnyi sót keverj el a vízben. A krumplikat közepesen lángon forrald fel, majd minimum lángon 15 percig főzd. Ezalatt a kelkáposzta külső, csúnyább leveleit szedd le, majd folyó víz alatt alaposan mosd meg. Csöpögtetés után vágd félbe, a torzsát vágd ki (az a kemény, fehér valami a káposzta alján), és vékonyan szeleteld fel a fél káposztafejeket. A vaj felét egy serpenyőbe olvaszd fel. Fokhagymanyomóval nyomd a három, megpucolt gerezded a vaj mellé. Folyamatosan kevergesd, amíg a vaj nem kezd el gyöngyözni. Ekkor a káposzta is repülhet a serpenyőbe. Várj egy kicsit, mert a gőztől is elkezd összeesni, így majd könnyebb lesz összekeverni a fokhagymás vajjal. Néha megkeverve, 5 perc alatt megpuhul. Félre is teheted. (Ezt tovább tartott leírni, mint elkészíteni.)
A burgonyákat szűrd le, költöztesd vissza a lábosba. Dobd rá a maradék vajat és egy krumplinyomóval durván törd össze. Add hozzá a tejet, majd folytasd a pépesítést. Mikor már csak pár nagyobb darab burgonyakockád van, morzsold a kéksajtot a krumplira és a krumplinyomóval keverd össze az egészet. (Itt hívnám fel a figyelmet, hogy a kéksajt elég sót tartalmaz, nem kell további só a körethez.) Végezetül keverd a burgonyapüréhez a kelkáposztát. Tálalhatsz is eztán. Este pedig a csillogó szempár lesz a fizetséged.