A mai naptól indítunk egy sorozatot, ami azoknak segít, akik elindulnak a nyáron fesztiválozni. Már nem kell egy hónapot sem várni, és máris itt van mindannyiunk kedvenc fesztiválja, a VOLT. Aki még nem volt, annak rendkívül gyorsan pótolnia kell ezt a hiányosságot. Sopron vendégszerető városa, a fesztivál szervezőinek gondoskodása, a koncerteken kívüli programok... lesz mire emlékezni.
Ahhoz, hogy mindenki bírja a pörgést, minimum "szuperegészségesnek" kell lennie. Vagy elkészíted ezt a felháborítóan egyszerű, egészséges energiabombát. Jól jön a vonatútra, a sorban állásokhoz, sokáig eltartható és másnaposságra is tökéletes.
Hozzávalók:
- 100 g kimagozott datolya
- 100 g aszalt vörös áfonya
- 100 g sótlan mogyoró
A hozzávalókat bepakolod egy aprítógépbe. Először óvatosan, pulzálva kezded az aprítást. Amikor már minden kellően apró, akkor jöhetnek a hosszabb, 5-10 másodperces pörgetések. Legyél türelemmel, különben leég az aprító motorja. Akkor jó, amikor már egy nagyobb darabban körbe-körbe kering a massza.
A masszát egy folpackra halmozod és egy téglatestet formázol belőle. Amikor kész, becsomagolod és mehet a hűtőbe minimum egy órára. Amikor jó hideg lett a keverék, kibontod és egy éles késsel tetszőleges formákra vágod. Alufóliába csomagolva bárhova viheted és sokáig eláll. Célszerű több adagot készíteni, mert első alkalommal nem lesz mit elcsomagolni.