KitchenPorno

Fesztiválbatyu

Túlélőkészlet fesztiválozóknak - 4. rész

2015. június 19. - thomasbeard

pizzatekercs_0.jpg

Nyilván nem csak a vonaton, de a sátor felállítása után is megéhezel. Pláne, ha most jössz először a VOLT-ra. (Ne feledd el, hogy egy térkép mindig jól jön.) Szóval nem árt, ha van nálad egy kisebb "batyu". 

Hozzávalók:

  • 370 g liszt
  • 300 g natúr joghurt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 teáskanál pizza fűszerkeverék
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál só
  • tölteléknek, amit csak szeretnél

pizzatekercs_1.jpg

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A töltelék kivételével minden hozzávalót egy tálban összegyúrsz. Amikor egy nagy gombóccá összeállt a tészta, egy alaposan lisztezett felületen kinyújtod kb fél centi vastagra. Innen a fantáziád jön, hogy kisebb darabokra vágod, vagy egyben is hagyhatod.

pizzatekercs_2.jpg

Én most megkentem pizzaszósszal. Tettem rá gépsonkát, kukoricát és sajtot, majd óvatosan feltekertem az egészet. Átemeltem egy sütőpapírral kibélelt tepsire és a sütőbe tettem 30 percre. Ebben a formájában is szállítható, de azt javaslom, hogy vágd fel szeletekre. (Ha nagyon meleg lesz, akkor a sonka helyett inkább kolbászt vagy téliszalámit tegyél bele.) Roppant egyszerű, nagyon finom, és jól csúszik utána a sör.

(A sorozat korábbi részeit itt, itt és itt találod.)

pizzatekercs_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr817552176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása