KitchenPorno

Batátás pite a Morzsa Bisztrótól

Csúcskaják a VOLT-on - 2. rész

2015. július 02. - thomasbeard

morzsa_0.jpg

A batáta - vagyis az édesburgonya - az egyik legjobb alapanyag. Bevallom, pitébe töltve még nem ettem. Ezért is merészkedtünk a Morzsa Bisztróhoz, és beszélgettünk egy igazán jóízűt Kaizer Andrással, a tulajdonossal. Majd másnap visszamentünk enni egy marhás grillszendvicset is. Agyeldobósan finom, amit a srácok készítenek!

morzsa_2.jpg

András 2014 végén döntött úgy, hogy budapesti és szegedi éttermek (fő)szakácskodása után saját üzletbe vág. Mozgóbisztrót álmodott meg, ahol a minőségi alapanyagokból, helyben készülnek a különleges ételek. Mindent frissen főznek, mert "az az igazi". Igazi szenvedéllyel ecseteli, hogy bármiből képes valami igazán különlegeset alkotni (legyen szó marháról, vagy egyedi szószról).

A szenvedély teljesen lenyűgöz. Beszéltünk a bonyolult jogszabályi háttérről, hogy mennyire nehéz így, de megy tovább. Fesztiválról fesztiválra járnak (Street Food Show, Főzdefeszt, VOLT, Sound). Egyre többen ismerik meg őket, egyre többen kedvelik meg az ételeiket (kettővel már többen vannak a rajongók, az tuti!).

morzsa_3.jpg

Amit csak lehet, friss, magyar alapanyagból készítenek el, helyi termelőktől igyekeznek beszerezni még a fűszernövényeket is. A pite pedig onnan jött, hogy az olyan amerikai és magyar is egyszerre. Öt perc alatt készítenek el pitét, így a töltelék krémes, a tészta ropogós lesz, amihez margarint használnak. Röviden: eszméletlenül jó. A batáta krémes, édessége nem tolakodó. Remek az összhang. 

morzsa_4.jpg

Fél éve még éttermet szeretett volna nyitni András, de mára már annyira megszerette a mozgóbisztrót, hogy inkább ezt a vonalat fogja erősíteni. Egy biztos: a franchise-ban nem hisz. Inkább vesz egy nyújtógépet, hogy bírják a vendégek rohamát. 

A Nagy Fától balra és az NYME sátor közelében találjátok meg őket.

morzsa_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr577591366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása