Egy igazi falusi vadpörköltet csináltunk pár hete vidéken, az egyik barátunk nyaralójában, Cell mellett egy hegyen. Most ezt a receptet hozzuk el nektek!
Hozzávalók:
- 4 kg vadhús (nálunk szarvas comb volt)
- 5 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek zsír-zsiradék
- 5 db paradicsom
- só, bors, majoránna, babérlevél, ŐRÖLT PIROSPAPRIKA!!!!!!!!!!
Kezdésnek a vöröshagymát kockázd fel és pirítsd meg a zsiradékon.
Ezek után mehet rá a kockázott hús és piríthatod tovább egyben.
Így néz ki amikor nagyjából megpirult ( lenti kép ), ezután öntsd fel 1 liter vízzel.
Ezek után mehet rá a kockázott paradicsom. Ez sok vizet fog engedni, de ezen felül még 1 litert legalább löttyintsetek alá.
10-15 perc elteltével mehet bele a fűszerezés, a bitangsok pirospaprikával.
A fűszerezés után addig főzzük, amíg a hús teljesen puha nem lesz és közben a vizet folyamatosan pótoljuk. Ez a rész eltarthat 3 órán át is.
Ha elkészült forrón tálaljuk egy jó pofa parasztkenyérrel!