KitchenPorno

Kólás-ketchupos sült csirke

2015. március 18. - thomasbeard

kolas_kethupos_csirke_cimlap.jpg

Vannak ételek, amiknek a neve nem túl bizalomgerjesztő. Ez is ilyen, én tudom. De nincs szükség hozzá semmilyen tapasztalatra, bárki el tudja készíteni, és a végeredmény nagyon finom lesz.

Hozzávalók:

  • 200 ml kóla - mi a legnépszerűbb márkát használtuk, de mivel nem érződik ki az íze, mert a ketchup elnyomja, ezért nem kell a legdrágább
  • 200 ml ketchup - a végeredmény fő íze ettől függ, ha csípőset használsz, akkor csípős lesz; ha édeset, akkor édes
  • 1,5 kg csirkeszárny vagy csirke alsó comb, vagy ezek vegyesen
  • só és őrölt bors

kolas_kethupos_csirke_1.jpg

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra vagy 4-es fokozatra. Egy tálban, egy habverő segítségével, keverd el a kólát a ketchup-val. Egy közepes méretű tepsit vékonyan olajozz ki és a megmosott csirkedarabokat tedd egymás mellé. A kólás keveréket öntsd a csirkékre, úgy, hogy mindegyikre jusson bőven és 100%-ban befedje. Sóval és borssal óvatosan szórd meg mindegyiket! Inkább kevesebbet használj, mert utólag mindig könnyebb sózni. Ha nem vagy rutinos, akkor ne is sózz és borsozz! Majd egyedileg mindenki megteszi a késztermékkel. Pláne, ha nagyon ízes ketchup-ot használsz. Tedd a sütőbe 1 órára. Az idő letelte után jó zaftos és kellemes ízű csirkefalatokat kapsz. Tálalhatod rizzsel vagy hasábburgonyával. A tepsiben maradt szószt keverd el egy teáskanál mézzel és egy negyed teáskanál oregánóval, és kínáld a vacsorához mártogatósként.

kolas_kethupos_csirke_2.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr217246353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teshow 2015.03.20. 09:05:51

Egyszer egy perui barátom csinálta ugyanezt, csak még megbolondította Erős Pistával és Piros Arannyal is . Mindkettő erősen sós. tehát vigyázni velük!
Egy éjszakát állt a pácban, és utána ment a sütőbe.
20 perc alufólia, utána sütés, fólia nélkül, 200 fokon.
Igazi fűszerbomba annak, aki szereti - ja, és csíp is!
A méz nálam is "titkos" összetevője a húsos-halas ételeknek, de csak óvatosan, mert elviheti az ízeket.
süti beállítások módosítása