A most következő recept úgy készült, hogy már nagyon itt volt az ideje annak, hogy rend legyen megint a konyhaszekrényben és a hűtőben. Ezért fogtam azt, amit leltem és készítettem belőle egy süteményt. Mivel nem szerettem volna nagyon dolgozni az alapanyagokkal, ezért beledobáltam mindet a kenyérsütőgépbe. Maradjunk annyiban, hogy engem is meglepett, hogy milyen finom lett a végeredmény.
Hozzávalók:
- 150 ml folyadék (tej vagy gyümölcslé - most almás-áfonyás-cseresznyés "frissen préselt" ital volt itthon)
- 3 tojás
- 125 g szobahőmérsékletű margarin (vagy vaj, most vajas margarint használtam)
- 300 g liszt
- 200 g cukor
- 1/2 csomag mézeskalács fűszerrel turbózott sütőpor (vagy 1/2 csomag sütőpor és 2 teáskanál mézeskalács fűszer)
- 1/2 csomag epres pudingpor (ez szerintem nem kell bele, de volt itthon)
- 100 g aszalt vörös áfonya
A fenti sorrendbe beletettem az alapanyagokat a kenyérsütőgépbe, és a Sütemény programot állítottam be.
Innentől kezdve már csak várnom kellett, hogy elkészüljön a süti. Akkor volt a legnehezebb a konyhában való pakolászás, mikor elkezdtek a mennyei illatok kivándorolni a gépből. Innentől kezdve sejtettem, hogy nem lehet rossz a végeredmény.
A sütési idő letelte után még 10 percet pihentettem a sütőtálban, aztán könnyen ki tudtam borítani. Gyorsan levágtam a két végét, hogy hamarabb kihűljön, illetve legyen mit gyorsan megkóstolni.
Amíg hűlt a süti, gondoltam felturbózom az élményt, ha már meg van az ajándék habszifonom. 250 ml tejszínbe tettem egy kis pohár epres joghurtot (amit előtte szitán átnyomtam, hogy a benne lévő "eper" darabok ne kerüljenek a tejszínbe). Összekevertem őket, betöltöttem a szifonba, belenyomtam egy patront, jól összeráztam és felhasználásig hűtőben tároltam. Szándékosan nem tettem bele porcukrot, mert a sütiben lévő 200 g cukor szerintem bőven elég. Így az édes sütit nagyon jól kiegészítette a fanyarkás hab.