Egy igazi vasi kaja a mindennapokra.
Hozzávalók:
Húshoz:
- 1 kg darált hús
- 300g ketchup
- 150g mustár
- só, bors
- iszonyatos mennyiségű kakukkfű, oregano, majoranna
- kis doboz tejföl
Tésztához:
- 1 db tojás
- 0,5 kg liszt
- 3 közepes szem krumpli
- só
- 1 ek cukor
- ~ 1 L langyos tej
Tegyél fel forrni egy fazék vizet és tegyünk bele 2-3 csipet sót. Amíg felmelegszik a víz pucold meg a krumplikat és kockázd össze őket, hogy hamarabb megfőjenek! A krumpli akkor van kész, ha kiveszel a sokból egyet és jól megkóstolod és úgy gondolod, hogy kész van! :)
Amíg megfő a krumpli pucolj meg 1 igazán nagy fej vöröshagymát, majd kockázd össze és mehet egy magas falú serpenyőbe pirulni kevés olajon.
Ha a hagyma megpirult, mehet bele a hús.
Ha eddig jól dolgoztál, akkor még van körülötted konyha és nem száll a füst és a hús is kész van!
Most keverd bele a tejfölt. Ezek után jön az ízesítése a húsnak. Minél fűszeresebb, pikánsabb annál jobb!
Kb megfőtt a krumpli eddigre, törd össze! Jöhet a tészta. Lisztet, tojást, tejet és krumplit keverd össze kissé csomósra, de hígra! Ha nem elég takony állagú a tészta akkor még önts hozzá tejet.
Most jöhet egy palacsinta sütésére alkalmas serpenyő, amiben kisütöd a tésztát mintha palacsinta lenne!
Ha kész tálalod és jó étvágyat!