KitchenPorno

Ezt tanultam a csajom anyjától!

2015. január 16. - k00

Egy igazi vasi kaja a mindennapokra.

Hozzávalók:

Húshoz:

  • 1 kg darált hús
  • 300g ketchup
  • 150g mustár
  • só, bors
  • iszonyatos mennyiségű kakukkfű, oregano, majoranna
  • kis doboz tejföl

Tésztához:

  • 1 db tojás
  • 0,5 kg liszt
  • 3 közepes szem krumpli
  • 1 ek cukor
  • ~ 1 L langyos tej

 

Tegyél fel forrni egy fazék vizet és tegyünk bele 2-3 csipet sót. Amíg felmelegszik a víz pucold meg a krumplikat és kockázd össze őket, hogy hamarabb megfőjenek! A krumpli akkor van kész, ha kiveszel a sokból egyet és jól megkóstolod és úgy gondolod, hogy kész van! :) 

 

Amíg megfő a krumpli pucolj meg 1 igazán nagy fej vöröshagymát, majd kockázd össze és mehet egy magas falú serpenyőbe pirulni kevés olajon.

Ha a hagyma megpirult, mehet bele a hús.

Ha eddig jól dolgoztál, akkor még van körülötted konyha és nem száll a füst és a hús is kész van! 

Most keverd bele a tejfölt. Ezek után jön az ízesítése a húsnak. Minél fűszeresebb, pikánsabb annál jobb! 

Kb megfőtt a krumpli eddigre, törd össze! Jöhet a tészta. Lisztet, tojást, tejet és krumplit keverd össze kissé csomósra, de hígra! Ha nem elég takony állagú a tészta akkor még önts hozzá tejet.

Most jöhet egy palacsinta sütésére alkalmas serpenyő, amiben kisütöd a tésztát mintha palacsinta lenne!

 

Ha kész tálalod és jó étvágyat! 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr227079125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása