KitchenPorno

Piskótás gangbang

avagy a fehérje, amit a csajod szívesen nyel!

2015. január 22. - thomasbeard

img_20150118_103730_800x600.jpg

A most következő süteményreceptben az a jó, hogy kezdők is elkezdhetik és akár félúton abba is hagyhatják. Készítheted drágán és olcsón is, nyilván az íz hatás kissé más lesz. Például igazi vanília helyett használhatsz vaníliás cukrot, de ahelyett használhatsz vanillincukrot is. Mindenkinek a pénztárcájára és ízlésére van bízva. A lényeg, hogy lenyűgözöd a kedvesedet!

1. rész: A vizes piskóta

Jó piskótát készíteni elsőre nem egyszerű. A lényeg az odafigyelés. Hamar meg van, és ha jó lett, itt meg is állhatsz a receptben. Vágd ketté, kend meg lekvárral, és máris kisebb csodát tettél!

Hozzávalók:

  • 6 egész tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 9 csapott evőkanál cukor (ez azt jelenti, hogy a kanál pereméig töltöd meg az evőeszközt cukorral, nem púpozod)
  • 9 csapott evőkanál liszt, amibe elkeversz 1 tasak sütőport és egy csipet sót

Ha van otthon keverőtálas robotgéped, akkor roppant egyszerű a dolgod. Ha csak a robotgép van, akkor némileg unalmas; ha pedig habverőd van csak otthon, akkor egy komplett edzést le fogsz nyomni. Én most keverőtálas robotgéppel dolgoztam.

img_20150117_094027_800x600.jpg

A feltört tojásokat, a cukrot és a vizet a robotgéppel világos színű, kemény krémmé keverteted. Akkor jó, ha egy evőkanalat belemerítesz, és nem csöpög le róla.

img_20150117_095433_800x600.jpg

 (A törött pohár és a hamutartó a főzések elmaradhatatlan kellékei. :) Eközben egy kisebb tepsit kivajazol és kilisztezel. Nekem egy 33 cm X 20 cm-es tepsim volt itthon. Most elkezdheted begyújtani/bekapcsolni a sütőt. 200 fokra vagy 4-es fokozatra kell felmelegíteni.

img_20150117_094719_800x600.jpg

Ha kész a tojásos krém, akkor apránként tedd bele a sütőporos lisztet, miközben egy fakanállal elkevered. Így nem lesz gombócos a tésztád. (Apró trükk, hogy a tésztába belecsorgathatsz 1-2 evőkanál étolajat. Így már nem lesz piskóta a piskótád, de még nem is lesz linzer. Viszont könnyű és omlós sütit fogsz kapni.)

img_20150117_095559_800x600.jpg

A sima tésztát átöntöd a tepsibe és mehet is a sütőbe. 5-6 percig sütöd a 200 fokon/4-es fokozaton, ekkor felemelkedik a tésztád...

img_20150117_100945_800x600.jpg

...majd visszaveszed a hőfokot 180 fokra/3-as fokozatra és 17-18 perc alatt készre sütöd. Akkor van kész, ha a piskóta könnyen elválik a tepsi oldalától (ld. a képet!); vagy ha beleböksz valamilyen éles konyhai eszközt és semmi sem tapad rá a tésztából.

img_20150117_101922_800x600.jpg

Ha még nem készültél ki, akkor jöhet a…

2. rész: Vaníliás krém

Nagyon finom és egyszerű krém, amit kenhetsz a piskóta tetejére is, de ha kalandvágyó vagy, akkor kettévághatod a piskótát és a közepébe is töltheted.

Hozzávalók:

  • 2 zacskó vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3+3 kanál cukor
  • 6 tojás sárgája
  • ½ rúd vanília kikapart magja
  • 5dkg vaj (a vaj nem margarin!)

A tejet egy közepes méretű lábosban tedd fel a tűzre (közepes lángon, azaz ne tekerd fel maxra) és kezd el melegíteni. Ha már langyos, akkor tegyél bele 3 csapott kanál cukrot és a vanília kikapart magját (ha nem akarsz kapargatni, akkor használj vaníliás cukrot vagy vanillincukrot, de ne felejtsd el, hogy az ízek és az összhatás más lesz).

img_20150117_103117_800x600.jpg

Egy fakanállal keverd el a cuccot! Közben egy bögrében keverd össze a pudingport a maradék 3 kanál cukorral és apránként keverj el benne 5-6 evőkanál tejet a melegedő tejből. Sűrűn folyós krémszerűséget kell kapnod.

img_20150117_102747_800x600.jpg

Ha felforrt a tej, akkor vedd le a tűzről. Az egyik kezedbe vedd a bögrét, a másikba a fakanalat és folyamatos keverés mellett csorgasd a tejbe a krémet. Ha készen vagy, akkor tedd vissza a tűzre és „férfiasan” keverd addig, amíg egy nagyon sűrű krémet nem kapsz. Ez kb 1 perc. Tűzről levesz.

img_20150117_103134_800x600.jpg

A 6 tojást szétválasztod, és a sárgákat összekevered, hogy egynemű masszát kapj. Ugyanúgy, mint a pudingot, belekevered a masszába. Ezután vissza a tűzre és lassan kevergetve felforralod. Onnan tudod, hogy felforrt, hogy pufogni kezd a krém. Elzárhatod a tüzet, vedd le a tűzhelyről a lábost. Ekkor dobd bele az 5 dkg vajat és keverd el a krémben. A vaj a hőtől hamar elolvad, fényesíti és kihűlve keményíti a krémet.

img_20150117_103526_800x600.jpg

Most jön a türelemjáték. Ki kell hűlni a krémnek! Hogy ne legyen „bőrös” a teteje, tegyél rá egy darab folpackot (ez az átlátszó, marha idegesítő csomagoló cucc).

img_20150117_104333_800x600.jpg

Ha kihűlt, már kenheted is a piskótára!

img_20150117_173332_800x600.jpg

Ha maradt még kalandvágyad, akkor jöhet a végső felvonás, az egész megkoronázása, a csúcspont, a…

3. rész: Fehérje hab

Mivel megmaradt 6 tojás fehérjéje (és nem valószínű, hogy nekiállsz még egy adag puszedlinek is), érdemes már kipróbálni a fehérje habot. Bonyolultnak hangzik, de csak kicsit fogsz bénázni, és a hatása leírhatatlan lesz! Majd este megtudod, mikor a csajod hálás lesz!

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • fél citrom mag nélküli leve (előre csavard ki egy kávés pohárba, mert a krém készítése közben macerás lesz)
  • opcionálisan hosszabbító, ha nem lenne szabad konnektor a tűzhely környékén

Egy akkora lábosban, melyikre kényelmes felfekszik egy fém keverőtál, tegyél ujjnyi vizet és kezd el hevíteni. Tedd a fehérjéket a keverőtálba és kezd el a robotgéppel felverni. Amikor már sűrű, de még folyós, akkor apránként tedd bele a cukrot, folyamatos keverés mellett.

img_20150117_174334_800x600.jpg

Ezután tedd fel a lábosra és a gőz elkezdi megfőzni a habot. Közben a robotgéppel keverd tovább! Na, itt fogsz bénázni! De kis odafigyeléssel nem lesz gond. Csorgasd bele a citromlevet! Addig keverd a gőz felett, amíg nem lesz kemény a hab.

img_20150117_174503_800x600.jpg

img_20150117_175640_800x600.jpg

Ezután vedd le a gőzről, és a habot kanalazd a vaníliás krémre!

img_20150117_175904_800x600.jpg

A maradék forró vízzel melegíts fel egy nagyobb kést, és azzal kend el egyenletesen a krémet. A meleg víz miatt nem tapad a krém a pengére.Ha gondolod, akkor egy villa segítségével rajzolj hullámokat a habba. Ha kihűlt, akkor egy éles késsel szeleteld és tálald!

img_20150117_180201_800x600.jpg

Nincs is más dolgod, mint élvezni, ahogy a kedvesed áhítattal néz rád, miközben magába tömi a süteményt. Igazi ízgangbang a szájnak!

 img_20150118_104441_800x600.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr857084999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása