Igazi ropogós, szaftos, tejfölös finomság a javából egy jó adag sült kolbásszal! Kezdjünk is neki!
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 lilahagyma
- 1 jó adag kolbász
- 2 tojás
- 1 paradicsom
- 1 nagy tejföl
- 1 evőkanál majonéz
A krumplival kezdjük. Ezt meg kell hámozni, majd lereszelni nagy lyukú reszelőn, kissé megsózni és a kész sós reszeléket egy konyharuhába középre ráhelyezni és szaloncukor formájúra összehajtani. Most jön az izomerő - ki kell facsarni a krumplinak a levét! Ha ez megvan, csinálj belőle lapos pacákat és a lehető legforróbb olajban süsd ki! Addig nem igen kéne megfordítani a korongokat amíg az alsó fele keményre nem sül, mert széthullik és mini hasábburgonya lesz a köret ! :) Ha jó aranybarnára sült vedd ki és alaposan csöpögtesd le!
Ez volt a dolgok bonyolult része! Most ami hátravan:
- csinálj tükörtojást
- 1 kiskanál olajon süsd meg a kolbászt
- a kolbász zsírjában süsd meg a felkarikázott paradicsomot
- szeletelj hagymát
- és végül de nem utolsósorban, a tejfölt és a majonézt keverd össze. Mehet bele egy kis só- bors- paprika ízlés szerint!
Ééééééééééééés kész is a ropogós - szaftos - tejfölösmártogatós Istenkirály lakoma!