KitchenPorno

Fagyos estékre egy kis nyár!

2015. február 09. - k00

Igazi ropogós, szaftos, tejfölös finomság a javából egy jó adag sült kolbásszal! Kezdjünk is neki! 

 

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli 
  • 1 lilahagyma
  • 1 jó adag kolbász 
  • 2 tojás
  • 1 paradicsom
  • 1 nagy tejföl
  • 1 evőkanál majonéz

 

A krumplival kezdjük. Ezt meg kell hámozni, majd lereszelni nagy lyukú reszelőn, kissé megsózni és a kész sós reszeléket egy konyharuhába középre ráhelyezni és szaloncukor formájúra összehajtani. Most jön az izomerő - ki kell facsarni a krumplinak a levét! Ha ez megvan, csinálj belőle lapos pacákat és a lehető legforróbb olajban süsd ki! Addig nem igen kéne megfordítani a korongokat amíg az alsó fele keményre nem sül, mert széthullik és mini hasábburgonya lesz a köret ! :)  Ha jó aranybarnára sült vedd ki és alaposan csöpögtesd le! 

 

Ez volt a dolgok bonyolult része! Most ami hátravan:

  • csinálj tükörtojást
  • 1 kiskanál olajon süsd meg a kolbászt
  • a kolbász zsírjában süsd meg a felkarikázott paradicsomot 
  • szeletelj hagymát
  • és végül de nem utolsósorban, a tejfölt és a majonézt keverd össze. Mehet bele egy kis só- bors- paprika  ízlés szerint! 

       

Ééééééééééééés kész is a ropogós - szaftos - tejfölösmártogatós Istenkirály lakoma! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr957152955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása