Egy hideg téli délutánon mindig jól esik egy kis kényeztetés. Ha ezzel a krémmel leped meg a szerelmedet, biztos lehetsz abban, hogy a kényeztetés folytatódni fog.
Hozzávalók:
- 100 g porcukor
- 125+250 ml tej
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 1 tojás sárgája és fehérje
- 7 evőkanálnyi frissen főzött, erős presszókávé
A pudingport keverd simára 125 ml tejjel. Majd egy nagy lábosban tedd fel a porcukrot a tűzhelyre, alacsony lángon. Hagyd, hogy a porcukor elolvadjon és karamell legyen belőle (nem baj, ha maradnak benne porcukor darabkák). Ezután óvatosan öntsd rá a 250 ml tejet. Máris kaptál tejet egy nagy darab karamellel. Lassan kavargatva olvaszd fel a tejben a karamellt!
Tedd a karamellás tejhez a kávét, majd folyamatos kevergetés mellett csurgasd bele a pudingporos tejet. Csomómentesre keverd el! Ezután kavard bele a tojás sárgáját. Hagyd a keveréket melegedni (továbbra is alacsony lángon dolgozz). Így van időd a botmixered habverőjével pillanatok alatt habbá verni a fehérjét. Most már kezd krémmé összeállni a "cucc" a lábosban. Kevergesd addig, amíg sűrű, egynemű krémet nem kapsz. Ha ez meg van, vedd le a tűzről és óvatos, széles mozdulatokkal keverd a fehérjehabot a krémbe.
Készen is vagy! Töltsd pohárba, tálkákba vagy kanalazzátok ki a lábosból! Mindenhogyan mennyei.