Régebben mindig elcsodálkoztam azon, hogy az amerikai főzős műsorokban a scrambled eggs-t (magyarul rántotta) az egyik legnehezebb ételnek tartják. Aztán elkezdtem csinálni az amerikai receptek alapján, de mindig valami gezemice lett belőle és nem egy krémes finomság. Aztán megleltem a legegyszerűbb receptet. Íme!
Hozzávalók
- 2 nagyobb tojás
- só és fűszerek ízlés szerint
- opcionálisan kockázott szalonna
- egy lezárható zacskó, amit fagyasztásra használunk
Tegyél fel egy nagy lábosban vizet forrni. Amíg melegszik a víz, a feltört tojásokat a többi hozzávalóval tedd bele a zacskóba. Zárd le és rázd össze! Amikor gyöngyözve forr a víz, állítsd közepesre a lángot, hogy ne bugyogjon, csak továbbra is gyöngyözzön. A zacskóból az összes levegőt simítsd ki, majd zárd vissza. Óvatosan helyezd a zacskót a vízbe. Nekem nagy tasakom volt, ezért félbe hajtottam. 5 percig tartsd a vízben!
(Én csak a kép miatt tartottam meg a zacskót, de neked nem kell! Arra vigyázz, hogy a műanyag ne érintkezzen vízmentes felülettel, mert odaragad.) Ha letelt az 5 perc, óvatosan vedd ki a zacskót és pár perc pihentetés után már ki is boríthatod a remekművedet egy tányérra. Meglepően lágy és krémes rántottát fogsz kapni.