Folytassuk az amerikai reggelik sorát! A palacsinta után a kukoricapehely, azaz a cornflakes kerül az abroszra. Rendkívül könnyű elkészíteni, lényegesen táplálóbb és egészségesebb, mint a bolti. Nem utolsó az sem, hogy a párod mennyire fog örülni, hogy te csináltál neki reggelit.
Hozzávalók:
- 115 g + 60 g kukoricaliszt (gluténmentes, 1 kg kb. 250 Ft körül van)
- 175 ml víz
- 2 csapott evőkanál porcukor (vagy ennek megfelelő egészséges cukorpótlék) - semennyire nem lesz ettől édes
- 1 teáskanál vaníliakivonat vagy 2 teáskanál vaníliaaroma vagy fél vaníliarúd kikapart magja
- 1 csipet só
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és egy gáztepsibe (ez a nagy tepsi leánykori neve; magyarul az a tepsi, amit a sütőhöz adtak) tegyél sütőpapírt. 115 gramm kukoricalisztet, a porcukrot és a csipet sót keverd össze. Öntsd rá a vizet és a vaníliát. Egy villával keverd alaposan csomómentesre (erre mondják, hogy olyan sűrű legyen, mint a palacsintatészta). Egy pohárban keverd el a 60 gramm kukoricalisztet 4 evőkanálnyi vízzel, úgy, hogy zsemlemorzsaszerű állapotba kerüljenek. Öntsd ki a porcukros masszát a sütőpapiros tepsire és folyasd szét úgy, hogy vékony réteget képezzen. Hintsd meg a morzsás liszttel (ettől fog ropogni mennyeien a cornflakes). Tedd a sütőbe és 15 perc alatt szárítsd ki az egészet!
Ezután vedd ki a tepsit, csökkentsd a sütő hőmérsékletét 120 fokra. Pár perc alatt kézmelegre hűl a tészta, és rusztikus falatokra tépkedheted fel az egészet. A feldarabolt tésztákat told vissza a sütőbe 45 percre. Ezalatt ropogósra szikkadnak. Amikor készen van, vedd ki, hagyd, hogy lehűljön és tedd egy jól záródó dobozba. Másnap reggel szervírozd, ahogy jólesik! (2 teáskanál porcukrot összekevertem egy teáskanál kakaóporral, majd simára kavartam két teáskanál vízzel. Pár szem cornflakes-t bevontam a masszával és sütőpapírom hagytam megszikkadni. Így tálaltam fel!)
Ne feledjétek, hogy facebook oldalunkon időről időre sok érdekességet találtok!