Az ismerőseim körében szinte mindenkinek van kenyérsütőgépe, amit maximum ötször használtak, aztán jó alaposan eltették a konyhaszekrénybe. Én nagyon szeretem, mert finom dolgokat lehet benne sütni. Arról nem is beszélve, hogy ha este bekészítem a hozzávalókat, reggel friss kenyeret vihetek a kedvesnek az ágyba.
Hozzávalók:
- 250 ml langyos víz
- 40 g margarin vagy vaj
- 400 g liszt
- 50 g cukor
- 1/2 teáskanál só
- 1 púpos teáskanál fahéj
- 1 csomag szárított élesztő
- 100 g mazsola
A gép tartályába töltsd a vizet, zuttyantsd bele a margarint, majd szórd rá a lisztet. Ujjaddal formálj a lisztbe négy kisebb gödröcskét, de figyelj arra, hogy ne fúrd át teljesen, azaz ne tudjon feltörni a víz. A cukrot, a sót, a fahéjat és az élesztőt szórd a kis gödrökbe. Indítsd el a gépet az "Édes kenyér" programon (nálam ez az 5. program). Amikor jelez egyet, akkor beleszóróm a mazsolát is (ha előre programozom a dolgot, akkor a mazsolát kihagyom, bár nélküle nem olyan finom).
Önmagában is finom, de vajjal megkenve fenségessé válik.