Nagyon szeretem a kávét. Ha tehetném, mindenbe belecsempészném. (Erről jut eszembe, hogy valamikor csinálok nektek rántott kapucínert. :) Mivel múlt hétvégén igencsak borongós idő volt, ezért gondoltam, hogy meglepem magam egy lágy és finom süteménnyel, amivel tulajdonképpen semmi dolgom nincs. Kávét mindenhogyan főztem volna.
Hozzávalók:
- 125 ml baromi erős kávé (hat adagra való kávét 3 adagnyi vízzel főztem le)
- 125 ml tej
- 80 g puha vaj
- 350 g liszt
- 80 g cukor
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 zacskó szárított élesztő
- 50 g aszalt vörös áfonya
A forró kávéba beleöntöd a hideg tejet, így kellemesen langyos lesz. Ezt a kenyérsütőgép tartályába öntöd, majd beledobálod a puha vajat. Erre jön a liszt, a cukor, a só, a fahéj és és az élesztő. A kenyérsütőt az "Édes kenyér" programra állítod és elindítod. Amikor jelez, mehet bele az aszalt vörös áfonya (vagy bármilyen aszalvány, amit szeretsz).
Ha kihűlt, már lehet is enni. Nagyon, de nagyon puha, lágy tésztája lesz. Vaj helyett tejszínhabot tettem rá, hogy fokozzam a kávéélményt.
Elkészítetted egy receptünket? Esetleg le is fotóztad? Tedd közzé facebook oldalunkon!