KitchenPorno

Minden maradék mennybe megy

2015. április 07. - thomasbeard

maradekpite_0.jpg

A húsvéti nagy evéseknek mindig az a vége, hogy maradnak finom falatok, melyeket már senki nem kíván megenni. A maradék felhasználásnak egyik módja, hogy készítünk belőle valami egészen különlegeset, ami bárkit levesz a lábáról.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta szoba hőmérsékletűre felengedve
  • 500 g zöldség (ami akár maradékokból is lehet; ha fagyasztottból dolgozol, akkor előtte főzd meg a csomagoláson található utasításoknak megfelelően, majd hűtsd ki minimum langyosra)
  • 50 g puha vaj
  • 10 dkg durvára reszelt sajt
  • 1 fej reszelt vöröshagyma (a reszelő nagy lyukú oldalán)
  • 10 dkg maradék sonka és főtt tojás felkockázva 
  • 2+1 felvert tojás
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanálnyi + 1 teáskanálnyi ételízesítő
  • 1 teáskanálnyi őrölt bors

maradekpite_1.jpg

Felezd el a leveles tésztát és nyújts belőle két akkora lapot, melyek 5-5 centire túlnyúlnak egy kis tepsi szélein. A puha vajat keverd ki egy teáskanálnyi borssal és ételízesítővel. Ebből a vajból vegyél le 1-1 teáskanálnyit és kend meg vele a lapokat.

maradekpite_2.jpg

A zöldséget, a maradék vajat, a sajtot, a vöröshagymát, a sonkát, a főtt tojásokat, a zsemlemorzsát és az egy teáskanálnyi ételízesítőt keverd össze alaposan egy nagy tálban. Most bekapcsolhatod a sütőt 200 fokra vagy 4-es fokozatra.

maradekpite_3.jpg

Kanalazd a zöldséges keveréket az egyik lapra, formázz belőle egy formás rudat, úgy, hogy kb 5 centi maradjon a lapból. A másik lapot a vajas felével lefelé borítsd rá. Most pedig a lapok széleit hajtogasd össze úgy, hogy 3 centinként felhajtod a tésztákat, mintha szalvétát hajtogatnál háromszögűre. Ha ez így nem érthető, akkor hajtogasd úgy, ahogy neked tetszik, a lényeg, hogy a két lap szélei egymásba legyenek hajtogatva. Egy villával bökdösd meg, majd kend le egy felvert tojással. Óvatosan nyúlj alá és tedd a kivajazott tepsibe.

maradekpite_4.jpg

Told be az előmelegített sütőbe. 5 percig süsd, majd csökkentsd a hőfokot 180 fokra/3-as fokozatra. Most 15 percig sül tovább a mennyei manna. Végül vissza 200 fokra/4-es fokozatra újabb 15 percre. Ha letelt az idő, akkor kapcsold ki a sütőt és hagyd a "pitét" még 10 percig a sütőben. 

Önmagában is finom, de köretként is fogyaszthatjátok. A tölteléket pedig úgy variálhatod, ahogy neked tetszik, illetve ami maradék van otthon. Ha így tünteted el a megmaradt finomságokat, te leszel a nap hőse!

maradekpite_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr387342324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása