KitchenPorno

Kacsa mesék - brutálisan omlós mézes-kérges sültkacsa

2015. április 27. - k00

Mostanában nem ettél olyan igazán atomdurvát? Hát akkor ezen változtass és láss neki ennek a receptnek! 

Hozzávalók:

  • 3 -3 alsó felső comb
  • 6 ek méz
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • 2 ek citromlé
  • tarhonya
  • áfonyalekvár

 

A kacsa alkatrészeket alaposan mosd át és tedd fel főni lobogó vízbe 10 percre.

Amíg a kacsa fő, össze lehet dobni  nyugodtan a "kencét" amivel folyamatosan kenegetni fogjuk a húst. Kell hozzá 4 ek méz, 2 ek citromlé és a fűszerek. Ezeket keverd össze alaposan.

A sütést a grill rácson csináljuk majd, hogy a felesleges cuccok amik kifolynak ne süljenek a hús alá. A rács alá tedd a sima serpenyőt, önts bele 1-2 bögre vizet és folyamatosan pótold sütés alatt, ezzel megakadályozod, hogy a lefolyó zsír odaégjen.

4 lépésből áll a sütés: 

  1. 15 perc 170°C-on kence nélkül, közben egyszer fordítsd meg őket.
  2. Vedd ki, kend be az egyik felét és tedd vissza 220°C-on 25 percre.
  3. Vedd ki újra, kend át a másik oldalát és így tedd vissza ugyanúgy 220-ra 25 percre.
  4. Utoljára ismét fordítsd meg, de most már csak 1 ek mézzel kend meg a bőrös felét és tedd vissza 10 percre! 

 

A tarhonya pofonegyszerű. Piríts hagymát, pirítsd tovább a tarhonyával, hogy szép barnás legyen itt-ott és öntsd fel ezek után a annyi vízzel, hogy a tarhonyát "kétszer" elfedje ( 2x annyi víz mint tarhonya ).

 

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr927401046

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Világevő kacsamell (recept) kacsamell pálinkás-kakukkfüves meggyraguval, misós krumplipürével 2015.04.27. 20:45:40

Eleve elég nagy kacsamell-rajongó vagyok (talán csak a galambmell tesz túl rajta a szárnyasok közül), jól is mennek hozzá a gyümölcsök, így nem volt kérdés, hogy mivel találjak ki receptet a Hunnium 859 receptversenyére. Elég nagy sikere volt, konkréta...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parajpuding 2015.04.28. 08:50:25

A kacsa jó. De tarhonyával???
süti beállítások módosítása