Mostanában nem ettél olyan igazán atomdurvát? Hát akkor ezen változtass és láss neki ennek a receptnek!
Hozzávalók:
- 3 -3 alsó felső comb
- 6 ek méz
- kakukkfű
- szerecsendió
- 2 ek citromlé
- tarhonya
- áfonyalekvár
A kacsa alkatrészeket alaposan mosd át és tedd fel főni lobogó vízbe 10 percre.
Amíg a kacsa fő, össze lehet dobni nyugodtan a "kencét" amivel folyamatosan kenegetni fogjuk a húst. Kell hozzá 4 ek méz, 2 ek citromlé és a fűszerek. Ezeket keverd össze alaposan.
A sütést a grill rácson csináljuk majd, hogy a felesleges cuccok amik kifolynak ne süljenek a hús alá. A rács alá tedd a sima serpenyőt, önts bele 1-2 bögre vizet és folyamatosan pótold sütés alatt, ezzel megakadályozod, hogy a lefolyó zsír odaégjen.
4 lépésből áll a sütés:
- 15 perc 170°C-on kence nélkül, közben egyszer fordítsd meg őket.
- Vedd ki, kend be az egyik felét és tedd vissza 220°C-on 25 percre.
- Vedd ki újra, kend át a másik oldalát és így tedd vissza ugyanúgy 220-ra 25 percre.
- Utoljára ismét fordítsd meg, de most már csak 1 ek mézzel kend meg a bőrös felét és tedd vissza 10 percre!
A tarhonya pofonegyszerű. Piríts hagymát, pirítsd tovább a tarhonyával, hogy szép barnás legyen itt-ott és öntsd fel ezek után a annyi vízzel, hogy a tarhonyát "kétszer" elfedje ( 2x annyi víz mint tarhonya ).
Jó étvágyat!