Nem egészséges. Nem karcsúsít. Nem bonyolult. Viszont elképesztően finom. Már előző este megcsinálhatod, mert minél többet áll a hűtőben, annál jobb lesz.
Hozzávalók:
- 300 g színes tészta (mivel a dresszing fehér, ezért jobban mutat a trikolór tészta)
- 10 szelet bacon
- 200 g majonéz
- 1 zacskó (12 g ) salátaöntet por (most olaszosat használtam)
- 1/4 teáskanál fokhagymapor
- 200 ml tej
- 8 koktélparadicsom (vagy amennyit szeretnél)
- 100 g reszelt sajt
- extraként még használtam olivabogyót és az Intersparban leltem "almás pités" sajtot (nem vicc, tényleg van ilyen)
A tésztát főzd meg a csomagoláson látható instrukción alapján. Ezalatt a bacont egy kevés olajon megpirítod és papírtörlőre szeded.
Egy keverőtálba tegyél a szalonna kisült zsírjából egy evőkanállal. szórd bele az öntetport és alaposan keverd el. Jöhet a majonéz és a fokhagymapor. Alapos kavarás után a tej és a reszelt sajtot is összekevered a szósszal. A koktélparadicsomokat negyedeld fel. A baconszeleteket tördeld apró falatokra. Ezeket is dobáld bele a tálba, és a tésztával együtt alaposan keverj el mindent. Alufóliával takard le és minimum egy órára tedd hűtőbe. Az sem baj, ha egy egész estét tölt ott. Tálaláskor friss paradicsomot, olivabogyót tettem és az "almás pités" sajtot morzsoltam a tetejére.