Egyszerű sütemény következik, melynek ízei mégis elcsábítják a gyanútlan fogyasztót. Sok tudás sem kell hozzá, csak egy kicsivel több alapanyag.
Hozzávalók a süteményhez:
- 250 g átszitált liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 170 g cukor
- 3 db tojás
- 150 g natúr joghurt
- 100 ml étolaj
- 200 ml tej
- 100 g kókuszreszelék
- (most tettem bele egy kis vaníliát is)
Hozzávalók a sziruphoz:
- 2 nagy citrom kifacsart, átszűrt leve (vagy 5 evőkanál citromlé)
- 3 evőkanál víz
- 120 g cukor
Ami még kell:
- egy kevés vaj vagy margarin
- kb egy evőkanál zsemlemorzsa
Kapcsold be a sütőt 180 fokra. A sütemény hozzávalóit öntsd egy keverőtálba és keverd egyneművé. Egy süteményformát vajazz ki és szórd be egy kis zsemlemorzsával. A keveréket öntsd át a formába és kissé egyengesd el. Told be a sütőbe 30 percre. Amikor lejárt a sütési idő, addig ne vedd ki, amíg elkészül a szirup. Ehhez tedd a hozzávalókat egy kis lábosba és közepesen lángon, folyamatos kevergetés mellett forrald fel. Forrás után még egy percig tartsd a lángon, közben keverj és csak keverj. Eztán félreteheted.
A süteményt egy hegyes eszközzel (pl. hústűvel vagy nyárssal) jó sok helyen megbökdösöd és a szirupot rákanalazod (mindig várj egy kicsit, hogy a sütinek legyen ideje beszívni a cukros folyadékot). Ezután már csak meg kell várni, hogy kihűljön.