KitchenPorno

Házi twix? Na neba!

2015. június 12. - k00

Ez az első olyan "hamis kaja" receptem, amire azt merem mondani, hogy 99%-ig megközelíti az eredetit ízre és jellemzőire is! (Sőt, szerintem finomabb! - thomasbeard)

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

  • 4 dl cukrozott sűrített tej
  • 12 dkg vaj
  • 3 evőkanál méz

A tetejére:

  • 13 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál tejszín

 

Az elkészítés pofon egyszerű! 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapíros tepsin, sütőben 170°C-on 15 percig sütjük, kivesszük, megvárjuk míg kihűl, addig pedig elkészítjük a középső réteget. 

A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük, felforraljuk, ezt követően kis lángon addig főzzük amíg elkezd sűrűsödni.

 

Amikor a krém elkészül, megkenjük vele a tésztát és várunk pár percet, míg a karamell megszilárdul. Közben a csokoládét megolvasztjuk a már ismert módszerrel (kis fazékba víz, rá egy fémtál és a gőzzel hevítjük a felső tálat, amibe a csokit kell rakni), hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, majd bevonjuk vele az eddig elkészült sütit. Hűtőbe rakjuk az egészet fél órára. A csoki és karamell rétegeket apránként öntsük a tésztára és egymásra. Az adagok közt várjunk kicsit, így hamarabb szilárdul. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr747535556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása