Ez az első olyan "hamis kaja" receptem, amire azt merem mondani, hogy 99%-ig megközelíti az eredetit ízre és jellemzőire is! (Sőt, szerintem finomabb! - thomasbeard)
Hozzávalók:
a tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
- 4 dl cukrozott sűrített tej
- 12 dkg vaj
- 3 evőkanál méz
A tetejére:
- 13 dkg étcsokoládé
- 4 dkg vaj
- 3 evőkanál tejszín
Az elkészítés pofon egyszerű!
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapíros tepsin, sütőben 170°C-on 15 percig sütjük, kivesszük, megvárjuk míg kihűl, addig pedig elkészítjük a középső réteget.
A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük, felforraljuk, ezt követően kis lángon addig főzzük amíg elkezd sűrűsödni.
Amikor a krém elkészül, megkenjük vele a tésztát és várunk pár percet, míg a karamell megszilárdul. Közben a csokoládét megolvasztjuk a már ismert módszerrel (kis fazékba víz, rá egy fémtál és a gőzzel hevítjük a felső tálat, amibe a csokit kell rakni), hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, majd bevonjuk vele az eddig elkészült sütit. Hűtőbe rakjuk az egészet fél órára. A csoki és karamell rétegeket apránként öntsük a tésztára és egymásra. Az adagok közt várjunk kicsit, így hamarabb szilárdul.