KitchenPorno

ZÖLDséges PIROS palacsinta

2015. augusztus 17. - thomasbeard

zoldseges_piros_palacsinta_0.jpg

Unod már a strandokon kapható ízes palacsintát? A hortobágyi palacsintához sincsen kedved? Akkor próbáld ki ezt a színes, egyszerűen elkészíthető változatot!

Hozzávalók a palacsintához:

  • 230 g liszt
  • 2 deci szénsavas víz
  • 3 deci tej
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 2 egész tojás
  • 1/2 teáskanál só
  • 5 evőkanál étolaj a tésztába
  • kevés étolaj a sütéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 400 g vegyes zöldség
  • 330 g 20%-os tejföl
  • 1 csomag ezersziget öntet por
  • 100+50 g reszelt gouda sajt

zoldseges_piros_palacsinta_1.jpg

A palacsinta hozzávalóit alaposan összekeverjük. Ehhez én egy turmixgépet használtam. A palacsintasütőben felhevítjük az olajat, és egy merőkanálnyi tésztát körkörös mozdulatokkal belecsorgatunk. Amikor sok kis buborék van a palacsinta felületén, megrázzuk a sütőt, és ha megmozdul a tészta, akkor megfordítjuk (valaki pörgetéssel, valaki kézzel, valaki falapáttal oldja ezt meg).

zoldseges_piros_palacsinta_2.jpg

Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy az alapanyagunk. Közben a zöldségeket puhára főzzük. Ha kész van, leszűrjük, és egy tálban összekeverjük a tejföllel, öntetporral és a 100 gramm sajttal.  

zoldseges_piros_palacsinta_3.jpg

A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük és egy enyhén olajozott tepsibe fektetjük őket. Megszórjuk a maradék sajttal, és 230 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Roséfröccsel fogyasztjuk.

zoldseges_piros_palacsinta_4.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr767701964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsöatya 2015.08.17. 07:15:19

Ez tetszik! Koszi az otletet, meg is csinalom, kicsit modositva. Ezt az "ontetport" kihagyom, egyreszt ki tudja, mi van benne (de komolyan, mibol all osszedobni valamit, amiben nincsenek műizé osszetevok?), masreszt, es ez a nyomosabb ok, itt nem kapni... :-P
(van helyette mas szar, de azt sem szoktam venni... :-) )

thomasbeard 2015.08.17. 11:29:23

@rezsöatya: Köszönjük szépen! Remélem megírod, hogy hogyan sikerült, esetleg képet is küldesz facebook oldalunkra. :)

Az öntetpor főleg a színe miatt kellett, mert pirospaprikát nem szerettem volna használni... és mást nem kaptam. :D

KK69 2015.08.18. 08:02:00

@rezsöatya: Én is kiváncsi vagyok a te verziódra. Írd meg, légy szíves.

rezsöatya 2015.08.23. 12:58:47

@thomasbeard: mar alakul! :-)
Ma van idom konyha"tunderkedni", mert ugye "neha" dolgozni is kell... :-)
Majd kuldok kepeket, fb-on nem vagyok, meg igyekszem odafigyelni a parameterekre is, hogy le tudjam irni, mert altalaban improvizalni szoktam a konyhaban! :-P

rezsöatya 2015.08.23. 16:12:30

Nos akkor:
Toltelék zoldsegbol. En a parolasnal jobban szeretem a sult zoldsegeket. Szoktam koretkent, vagy csak ugy magaban, barmi, ami itthon van (vagy veszem a farmers marketokon /UK)
Itt: krumpli, lila hagyma, nehany gerezd fokhagyma, cukkini, padlizsan, edesburgonya, parsley (olyan, mint a feherrepa, csak edesebb). Ezeket felkockazom, keves olajjal atforgatom, aztan jenaiban lefoliazva a sutobe... (tán 30 perc), kesobb leveszem az alufoliat, piruljon kicsit. Most tettem egy keves kocka sonkat is.

s10.postimg.org/agisznrax/2015_08_23_13_35_29.jpg

Kozben megsutottem a palacsintat, ezt elveztem a legjobban, szeretek a szinekkel jatszani (szakmai artalom!) :-)

s10.postimg.org/ezzmywyk9/2015_08_23_14_22_26.jpg

Aztan egy keves fehermartassal, meg a receptben leirt tejfol + reszelt sajttal osszekevertem a zoldsegeket, megtoltottem a palacsintakat, jenaiba raktam es cheddar sajttal megszortam

s17.postimg.org/c9q4l5a67/2015_08_23_13_34_43.jpg

Ropogosra sutottem... a cheddar amugy sem olyan lagy, olvadosra sul...

s13.postimg.org/k6l7uic8n/2015_08_23_14_20_20.jpg

hat, ilyen lett! :-)
s28.postimg.org/6swxv6qfx/2015_08_23_14_21_21.jpg

Koszi a receptet!

thomasbeard 2015.08.24. 09:24:06

@rezsöatya: Nagyon gusztusos lett! Köszönjük szépen a képeket! Már teszem is fel a facebook oldalunkra. Várjuk a további élményeket és kritikákat!
süti beállítások módosítása