Unod már a strandokon kapható ízes palacsintát? A hortobágyi palacsintához sincsen kedved? Akkor próbáld ki ezt a színes, egyszerűen elkészíthető változatot!
Hozzávalók a palacsintához:
- 230 g liszt
- 2 deci szénsavas víz
- 3 deci tej
- 70 g sűrített paradicsom
- 2 egész tojás
- 1/2 teáskanál só
- 5 evőkanál étolaj a tésztába
- kevés étolaj a sütéshez
Hozzávalók a töltelékhez:
- 400 g vegyes zöldség
- 330 g 20%-os tejföl
- 1 csomag ezersziget öntet por
- 100+50 g reszelt gouda sajt
A palacsinta hozzávalóit alaposan összekeverjük. Ehhez én egy turmixgépet használtam. A palacsintasütőben felhevítjük az olajat, és egy merőkanálnyi tésztát körkörös mozdulatokkal belecsorgatunk. Amikor sok kis buborék van a palacsinta felületén, megrázzuk a sütőt, és ha megmozdul a tészta, akkor megfordítjuk (valaki pörgetéssel, valaki kézzel, valaki falapáttal oldja ezt meg).
Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy az alapanyagunk. Közben a zöldségeket puhára főzzük. Ha kész van, leszűrjük, és egy tálban összekeverjük a tejföllel, öntetporral és a 100 gramm sajttal.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük és egy enyhén olajozott tepsibe fektetjük őket. Megszórjuk a maradék sajttal, és 230 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Roséfröccsel fogyasztjuk.