Vannak ételek, amelyek már akkor csábítóan vonzóak, mikor még csak készülnek. Ezen a héten olyan recepteket mutatunk, amelyektől az előkészületek közben a konyhába csábít mindenkit, aki csak a közelben van. Kezdjük a sort a mennyei narancskenyérrel, ami tökéletes reggeli egy tökéletes este után.
Hozzávalók:
- 250 ml frissen csavart narancslé
- 70 ml forró víz
- 40 gramm vaj
- 400 gramm liszt
- 90 gramm kristálycukor
- 1 teáskanálnyi só
- 1 narancs reszelt héja
- 1 zacskó szárított élesztő
Az előkészületek alatt a narancs illata beleng mindent. Mikor reszeled a héjat, konkrétan te is arra fogsz gondolni, hogy mikor lesz már kész ez a remekmű.
Nincs is más dolgod, mint a hozzávalókat a megadott sorrendbe bepakolod a kenyérsütőgépbe és normál kenyér fokozaton megsütöd. Ne feledd el, hogy a kémlelőablakon nagyon sok hő tud távozni, ezért takard le egy konyharuhával úgy, hogy a szellőzőnyílást szabadon hagyod.
Amikor elkészült, akkor hagyd 15 percig a sütőben. Eztán kiveheted a sütőformából. Várd meg, hogy kihűljön, mert rendkívül lágy tészta. Szeleteléskor feltörnek a narancsaromák! Önmagában is remek, de vajjal és kesernyés lekvárral válik tökéletessé.