KitchenPorno

Csábítóan érzéki, érzékek csábítója

Illatorgia a konyhában - 2. rész

2015. október 26. - thomasbeard

narancsossuti_0.jpg

Be kell vallanom, hogy ennél egyszerűbb sütirecept kevés van, de a hatás valami eufórikus. Nem sok minden kell hozzá, de nincs nő, akit ne lehetne levenni a lábáról ezzel az érzéki csodával. Nincs mese, ezt még ma meg kell sütnöd a kedvesednek!

Hozzávalók:

  • 1 narancs felaprítva (kezeletlen héjú bionarancsot használj, ha neked is sikerül beszerezni; ha nem, akkor nagyon, de nagyon alaposan mosd meg)
  • 200 g liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 200g kristálycukor
  • 200 g margarin olvasztva (most vaníliaízű margarint használtam)
  • 3 tojás

Opcionális:

  • 1 tojás fehérje
  • 200 g porcukor
  • ehető díszítés

 narancsossuti_1.jpg

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A narancsot mindenestül apró darabokra vágjuk, a magokat eltávolítjuk. Valamilyen módszerrel pürésítjük (most egy mixert használtam, de egy botmixer is sokat segíthet; attól függően milyen eredményt szeretnénk elérni, hagyhatjuk darabosan, de teljesen simára is keverhetjük). Hozzáadjuk a péphez a margarint és simára keverjük.

narancsossuti_2.jpg

Majd a tojásokat, a cukrot és a sütőporral elkevert lisztet is.Mindegyik alkotóelem hozzáadása előtt alaposan keverjük el a masszát.

narancsossuti_3.jpg

Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk. Ebbe merjük a nyers tésztát, és kissé elsimítjuk, hogy egyenletesen süljön. Az előmelegített sütőben 45 percig sütjük (most légkeveréses sütőt használtam, abban elég volt 30 perc is). Akkor jó, ha egy hústűt belebökve nem tapad a tűre semmi, illetve a tészta szépen elválik a tepsi oldalától.

narancsossuti_4.jpg

Langyosan szeleteljük (már ha kibírjuk, hogy kihűljön; a narancsos illat belengi az egész házat, lakást, udvart, várost :) és már ehetjük is. De azért feldobhatjuk az egészet egy egyszerű cukormázzal.

narancsossuti_5.jpg

A tojásfehérjét egy habverő segítségével elkeverjük a 20 dkg porcukorral. Addig kell keverni, amíg a porcukor teljesen el nem "olvad". Ezután a felszeletelt süti tetejét bekenjük a mázzal, díszítjük és megvárjuk, amíg a máz megszilárdul. Egyszerűen mennyei és tökéletes lesz ettől a süteményünk.

narancsossuti_6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr248020149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jet set 2015.10.26. 22:50:48

A nem bionarancstól meghalsz!
Mondjuk a sütő hőfokát esetleg meg lehetett volna adni, bár ha nem bionarancsból készíted, akkor mindegy, mert úgyis meghalsz.

thomasbeard 2015.10.26. 22:58:09

@jet set: Azért túléltem már pár nem bio narancsot, de azért ha lehet, csak azt használjuk.
"Melegítsük elő a sütőt 180 fokra."
Remélem elkészíted a receptet és beszámolsz róla itt, vagy a facebook oldalunkon!

igazimonguz 2015.10.27. 05:49:24

Szia!
Tojás honnan, mennyi? .... a hozzávalók listában nincs szó tojiról.
Ez egy elég húzós cucc lehet, 20 deka zsír, 20 deka cukor.....

thomasbeard 2015.10.27. 06:43:15

@igazimonguz: Szia! Köszönöm, hogy szóltál! Javítottam a hozzávalókat.
Valóban nem egy diétás darab, de aki eddig kóstolta, az elismerte, hogy ennyi cukor és vaj/margarin/zsír kell bele. Szerintem próbáld ki és írd meg nekünk, hogy milyen lett. Előre is köszönjük!

rossamela9 2015.12.16. 19:45:56

Vaj, vaj, vaj!!! A margarin nem élelmiszer.
süti beállítások módosítása