Be kell vallanom, hogy ennél egyszerűbb sütirecept kevés van, de a hatás valami eufórikus. Nem sok minden kell hozzá, de nincs nő, akit ne lehetne levenni a lábáról ezzel az érzéki csodával. Nincs mese, ezt még ma meg kell sütnöd a kedvesednek!
Hozzávalók:
- 1 narancs felaprítva (kezeletlen héjú bionarancsot használj, ha neked is sikerül beszerezni; ha nem, akkor nagyon, de nagyon alaposan mosd meg)
- 200 g liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 200g kristálycukor
- 200 g margarin olvasztva (most vaníliaízű margarint használtam)
- 3 tojás
Opcionális:
- 1 tojás fehérje
- 200 g porcukor
- ehető díszítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A narancsot mindenestül apró darabokra vágjuk, a magokat eltávolítjuk. Valamilyen módszerrel pürésítjük (most egy mixert használtam, de egy botmixer is sokat segíthet; attól függően milyen eredményt szeretnénk elérni, hagyhatjuk darabosan, de teljesen simára is keverhetjük). Hozzáadjuk a péphez a margarint és simára keverjük.
Majd a tojásokat, a cukrot és a sütőporral elkevert lisztet is.Mindegyik alkotóelem hozzáadása előtt alaposan keverjük el a masszát.
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk. Ebbe merjük a nyers tésztát, és kissé elsimítjuk, hogy egyenletesen süljön. Az előmelegített sütőben 45 percig sütjük (most légkeveréses sütőt használtam, abban elég volt 30 perc is). Akkor jó, ha egy hústűt belebökve nem tapad a tűre semmi, illetve a tészta szépen elválik a tepsi oldalától.
Langyosan szeleteljük (már ha kibírjuk, hogy kihűljön; a narancsos illat belengi az egész házat, lakást, udvart, várost :) és már ehetjük is. De azért feldobhatjuk az egészet egy egyszerű cukormázzal.
A tojásfehérjét egy habverő segítségével elkeverjük a 20 dkg porcukorral. Addig kell keverni, amíg a porcukor teljesen el nem "olvad". Ezután a felszeletelt süti tetejét bekenjük a mázzal, díszítjük és megvárjuk, amíg a máz megszilárdul. Egyszerűen mennyei és tökéletes lesz ettől a süteményünk.